Българите зад граница искат гласуване по пощата. Това поясни държавния

...
Българите зад граница искат гласуване по пощата. Това поясни държавния
Коментари Харесай

Дончева съветва ГЕРБ да си намерят врачка да им каже за ретроградния Меркурий и вота

Българите зад граница желаят гласоподаване по пощата . Това разясни президента Румен Радев на следващия кръг съвещания. Има твърдоглав отвод да се разисква този проблем по думите му.

В Швейцария 95% от гласувалите по време на пандемия са пуснали вота си по пощата. Не би трябвало да се абдикира от този проблем, сподели президентът. Темата за машинното гласоподаване е доста значима, счита той. Според него

Радев упорства за бистрота на " Информационно обслужване " . Решенията би трябвало да работят не за избрани партии, а за всички български жители съгласно президента.

Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ", сподели, че основен въпрос е гласуването да бъде съобразено със здравната конюнктура . По думите й опасения от заразяване изпитват огромна част от българските жители. Затова би трябвало да се премисли метода на гласоподаване.
 Румен Радев: Правителството целеустремено абдикира от машините
Румен Радев: Правителството целеустремено абдикира от машините

Той настоя да се мисли за отдалечено гласоподаване по пощата

Гласуването по пощата не би трябвало да се гледа като екзотична концепция, акцентира Дончева. Тя счита, че носенето на една преносима кутия по домовете на карантинираните слага доста въпроси. Това са някакви камикадзета, които ще вървят при едни инфектирани хора, недоумява Татяна Дончева. Остава противоречив въпросът за имунизация на тези хора. Не може да се насилват членовете на изборните комисии да се имунизират, по думите й. Един член на семейство може да носи бюлетините в плик на останалите от семейството, даже на съседите си , по мнението на Татяна Дончева. Пощенският чиновник ще щампира пликовете с бюлетините и ще ги дава на изборните комисии, по предложение на " Движение 21 ".

Да се контролират цените на частните медии за акцията , упорства Татяна Дончева.
 Румен Радев упорства за ефикасна и равнопоставена предизборна акция
Румен Радев упорства за ефикасна и равнопоставена предизборна акция

Следващият парламент да бъде действително отражение волята на българите, желае президентът

Що се отнася до желаната от ГЕРБ дата - 28.03, тя поучава ръководещите да си намерят някоя " гадателка и баячка, която да им каже отново за ретроградния Меркурий ". Нашият проблем не са болните и карантинираните, уверена е тя.

Димитър Делчев от ДБГ подчертава на казуса с имунизациите и уточни, че не са поръчани задоволително ваксини. Най-много печелят от ниска изборна интензивност актуалната власт, регистрира той. Делчев се застъпи за машинното гласоподаване. И той споделя терзание, че изборите няма да са почтени. Съгласно проекта за имунизация ще получим по-малко ваксини, в сравнение с други съотносими към нашите мащаби страни.

Настимир Ананиев от ВОЛТ е удовлетворен, че президентът е обърнал внимание на българите зад граница. Българите зад граница се подценяват , по мнението му.
 Румен Радев желае българите да са уверени, че властта търси най-хубавите решения за вота
Румен Радев желае българите да са уверени, че властта търси най-хубавите решения за вота

ЦИК е виновна да подсигурява конституционните права за гласуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР