Българите ударно купуват жилища, откъде пари?Българите ударно купуват жилища. БНБ

...
Българите ударно купуват жилища, откъде пари?Българите ударно купуват жилища. БНБ
Коментари Харесай

Откъде българите имат толкова много пари за имоти

Българите стремително купуват жилища, от кое място пари?

Българите стремително купуват жилища. Българска народна банка регистрира 50% растеж на новоотпуснатите жилищни заеми за февруари.

От Българска народна банка регистрират огромни растежи на годишна база, както при заемите за семейства, по този начин и при заемите за настоящо ползване. Този разбор е на финансовия портал „ “.

През последния регистриран интервал от Българска народна банка са отпуснати повече от нормалните размери нови жилищни заеми, като ръстът за една година е с повече от 50% или 746 млн. лева и половина.

Новите заеми порастват макар предстоящото изстудяване на пазара на имоти и на фона на сигналите на централната банка, за възможа смяна на лихвения %, която дружно с високата кредитна интензивност, може да докара до увеличение на необслужваните заеми.

През февруари жилищните заеми в левове за семейства са се отпускали при междинна рента от 2,54 на 100 и годишен % на разноските от 2,86%.

Според данните от статистиката на Българска народна банка, понижението на годишна база в междинната рента през февруари е с 0.11%.

Потребителското кредитиране през февруари също бележи растеж в размерите като междинната рента, при която са отпускани заемите е била 8,5 на 100.

Изниква разумният въпрос с каква убеденост българите теглят заеми за стотици хиляди евра, в случай че сме най-бедната страна в Европейския съюз.

Все се оплакваме, че сме най-бедни, с най-ниски заплати, а пък съумяваме да си плащаме вноските по заемите.

А доста българи изплащат освен заеми, само че и лизинг за коли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР