Българите трябва да работят 114 години, за да спечелят едни

...
Българите трябва да работят 114 години, за да спечелят едни
Коментари Харесай

Колко години са нужни, за да изкараме 1 млн. евро?

Българите би трябвало да работят 114 години, с цел да завоюват едни милион евро, в случай че получават междинната заплата за страната.

Хората, които са били професионално дейни в продължение на доста години, рядко се замислят какъв брой пари са спечелили през тези години. Ето за какво в това изследване анализаторите на Picodi.com пресмятат какъв брой години работа са нужни, с цел да спечелите 1 милион евро в разнообразни страни, до момента в който получавате междинна заплата.

Добрата вест е, че румънците би трябвало да работят повече от нас, с цел да станат милионери – 117 години и 3 месеца. Повече от нас би трябвало да работят и в Сърбия, Русия, Турция и Северна Македония.

Колко време ни би трябвало, с цел да станем милионер

102 страни бяха включени в класацията. Ако сумираме всички пари, които средностатистическият чиновник носи у дома, жителите на Швейцария ще завоюват първия си милион най-бързо – 15 години и 3 месеца. Второто място е за Сингапур с 18 години и 2 месеца. Гражданите на Люксембург би трябвало да работят с 4 месеца повече – 18 години и 6 месеца. Съединени американски щати и Исландия затварят топ 5 надлежно с 21 години и 3 месеца и 22 години и 5 месеца.

В тази ранглиста Ирландия е на 15-то място – чиновник със междинна заплата ще има потребност от 31 години и 3 месеца, с цел да направи милион евро. С този резултат Ирландия изпревари страни като Англия (с 8 месеца), Франция (с 5 години) и Италия (с 22 години). От друга страна, норвежките служащи ще завоюват първия си милион 4 години по-бързо (11-та – 27 години), а сред Ирландия и Швейцария има 16-годишна разлика (1-ва – 15 години и 3 месеца).

Един милион евро коства повече от 500 години работа в Нигерия (554 години), Уганда (559 години и 8 месеца), Египет (646 години и 8 месеца) и Пакистан (664 години и 6 месеца).



Методология и източници

Данните за междинната месечна чиста заплата идват от Numbeo, където хиляди консуматори по целия свят наблюдават заплатите посредством месечни въпросници. За конвертиране на валута използвахме данните за междинния обменен курс от Гугъл Finance за март 2023 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР