Българите сменят дограмата на повече от 10 години. Това показва

...
Българите сменят дограмата на повече от 10 години. Това показва
Коментари Харесай

Даваме до 730 лева за нова дограма

Българите сменят дограмата на повече от 10 години. Това демонстрира изследване на една от компаниите производители на дограма у нас.

За всеки втори най-честият мотив за замяна на дограмата е амортизацията на миналата, до момента в който 26% показват закупуването на ново жилище като друга причина за промяна на прозорците.

Желанието за закупуване на дограма с по-добри характерности от остарялата, както и непълен ремонт на жилището, се подреждат като последващи фактори за промяна.

За българския консуматор е значимо дограмата да обезпечава топлота и изолираност от външната среда за дълъг небосвод от време, както и да има преференциална покупна цена. Затова главният претекст при избор на дограма са нейните топлоизолационни качества (подобряване на вътрешна температура на жилището).

Шумоизолационните качества се подреждат незабавно по-късно, следвани от характерности на дограмата като предотвратяване от конденз/влага, отбрана от щурм, документ за качество и добър дизайн.

По-взискателните клиенти държат на спомагателни параметри за издръжливост и качество на обособените съставни елементи на дограмата – сглобки, профили, стъкла, заключващи механизми, панти и така нататък

Проучването разкрива, че в към 50% от случаите, потребителите взимат решението за избор дружно с различен член на семейството.
Макар, че мъжете са по-добре осведомени с техническите характерности, дамите вземат участие също интензивно в крайното решение.
42% от целевата група споделя, че обмислянето на покупката на дограма лишава сред 1 и 2 седмици. Процентът нараства до 61%, в случай че прибавим и лицата, на които им е нужно месец време за това.

Обикновено, родните консуматори съпоставят и избират сред най-малко 2-3 предложения на компании, както и разчитат на промоционални механизми – безвъзмезден монтаж, отстъпка в цената, подарък вид „ комарник “.

По отношение на генезис, най-силно застъпени в семействата у нас са българските и немските дограми – немският генезис се възприема положително като стандарт за качество и надеждност,

добър дизайн и топлоизолация, до момента в който при българските дограми се следи преди всичко чувството за полза при покупка на по-ниска цена.

В доста редки случаи се следят консуматори, които употребяват дограма с различен непознат генезис. За над 70% от потребителите дограмата в новото жилище би трябвало да е PVC.

Критерият,,изгодност ” има мощно въздействие върху избора на дограма. Изследването демонстрира, че към декември месец 2021 година,

общата настройка за междинна цена на прозорец, се равнява на почти 680 лева, като доста консуматори са склонни да заплатят малко повече – 736 лева междинна цена, за немска дограма.

Основните канали за осведомено решение при промяна на дограма са другари и близки (51% от хората се допитват до тях),

уебсайт на фирмата-производител (39% от участвалите в изследването вършат това); посещаване в профилиран магазин за дограма (27%); уеб сайтове на публични представители на профилни системи и профилирани конгреси за дограма (за 22%-23% от участниците в изследването).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР