Българите са прехвърляли най-често парите си за втора пенсия, които

...
Българите са прехвърляли най-често парите си за втора пенсия, които
Коментари Харесай

Над 83 000 българи преместиха парите си

Българите са прехвърляли най-често парите си за втора пенсия, които натрупват в партиди в Универсалните пенсионни фондове. Това демонстрират данните на Управление “Осигурителен контрол " на Комисията за финансов контрол, която разгласи резултатите от смяната на присъединяване и прекачване на средства на обезпечени лица от един в различен подобаващ пенсионен фонд за второто тримесечие на 2022 година 83 113 души с преместили парите си за втора пенсия през второто тримесечие на тази година, които се събират в универсалните пенсионни фондове.

Данните са получени на база на справките, показани от пенсионноосигурителните сдружения в Комисията за финансов контрол.

Общата сума на преместените пари възлиза на над 346 милиона лв.. Хората с партиди за втора пенсия са подали 101 621 заявки за смяна на фонда, в който да се натрупат парите им. 16 на 100 са получили отвод или това са 16 573 заявки, регистрира КФН.

Осигурено лице, подало заявление за смяна на присъединяване и прекачване на средства, може да получи отвод за разглеждане на заявление, когато то не е попълнено в сходство с условията, избрани в разпоредба на Комисията за финансов контрол.

При разглеждане на заявката, лицето може да получи и отвод за смяна на присъединяване и прекачване на средства, когато не са изпълнени изискванията за смяна на присъединяване и прекачване на средства, регламентирани в Кодекса за обществено обезпечаване.

През второто тримесечие на 2022 година в пенсионноосигурителните сдружения са подадени общо 112 654 заявки за смяна на присъединяване и прекачване на средствата от един пенсионен фонд в различен в трите типа фондове – УПФ, Професионални пенсионни фондове и Допълнителни пенсионни фондове.

Общо 91 949 обезпечени лица от подалите заявки през второто тримесечие на 2022 година са трансформирали присъединяване си във фондовете за в допълнение пенсионно обезпечаване. Общата сума на трансферираните средства в различен пенсионен фонд от съответния тип е 387 101 979.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР