Българите са на четвърто място в света по харчене за

...
Българите са на четвърто място в света по харчене за
Коментари Харесай

Как да си спестим нервите по Коледа

Българите са на четвърто място в света по харчене за коледни дарове - много странна статистика за страна, която не е от стопански най-развитите. Явно се включва в световния безпорядък към празниците, когато се втурваме освен да пазарим истерично, само че и да се приготвяме за коледни празненства, да пътуваме, да подготвяме специфични храни и като цяло да се изтощим до дупка, въпреки да са празници.

 Снимка 393641

Има ли метод да спестим от нервите и парите си? Да, стига да си дадем сметка, че главното на Коледа са не подаръците, а времето, прекарано с близки хора. С това мислено можем да използван долните трикове за по-минималистични празници.

Преценяваме кое ни е значимо

Това, че на Коледа би трябвало да се вършат дарове и да се яде пуйка не значи, че и ние би трябвало да го вършим, в случай че не ни доставя наслаждение. Традициите са, с цел да се нарушават.

 Снимка 393640

Ограничаваме шопинга

Ще се зарадва ли детето ни на нови пантофи? Едва ли. А най-хубавата ни другарка на украшение, което не сме сигурни, че ще хареса? Може би е добре да подготвим по-бюджетни, само че и по-лични дарове, като нещо, направено от нас да вземем за пример (сладко от диви ягоди, домашни бисквити, бижу).

 Снимка 324070

Създаваме нова традиция

В деня на Коледа разходка до гората/планината/близкия парк може да се трансформира в нещо, с което фамилията ще свързва празника. Никак не е наложително 25 декември да е свързван с безпределно разопаковане на дарове.

 Снимка 339893

Даряваме

Коледа е отлично време на приучим децата си да подаряват, вземат участие в доброволчески начинания, оказват помощ на нуждаещи се или по-необлагодетелствани от тях. Удовлетворението от сходни занимания е по-голямо от това да похарчим половината си заплата за дарове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР