Българите са на четвърто място сред чуждестранните туристи Над 350

...
Българите са на четвърто място сред чуждестранните туристи Над 350
Коментари Харесай

Над 350 хиляди чужденци са почивали в Бодрум през първото полугодие

Българите са на четвърто място измежду задграничните туристи
Над 350 хиляди задгранични туристи са посетили турския курорт Бодрум през първите шест месеца на годината.

Председателят на турската федерация на хотелиерите Фарук Денгиз уточни, че спрямо предходната година са пристигнали 4 на 100 повече задгранични туристи по въздушен път. Седмично на летището в Бодрум идват по 45 самолета от чужбина, предава Българска телеграфна агенция. 

Около 30 хиляди, т.е. двойно повече на годишна база, са пристигналите с круизни или пътнически кораби. Очаква се до края на сезона броят им да се усили в пъти, съобщи Денгиз.

По думите му хотелите с 5 звезди са запълнени на 70 %, а при тези с 4 звезди потенциалът е ангажиран над 50 на 100.

Около 30 на 100 от задграничните туристи са от Европа, като английските туристи държат шампионата. Следвани са от посетителите от Полша и Русия. България заема четвъртото място по броя на туристите, които са почивали в Бодрум през първото полугодие.

“Курортният сезон на егейското крайбрежие е дълъг и ще продължи до края на октомври. За да притеглим още повече туристи, ще опитаме да понижим цените. Не е значимо каква е запълнеността на хотелите. Важно е какъв брой валута постъпва. Министерството на туризма сложи за цел 800 $ на екскурзиант. Полагаме старания да реализираме тази цел ”, добави Фарук Денгиз.

Бодрум е именуван " курортният парадайс на Турция ". По дългото крайбрежие има десетки заливи, живописни морски селища, които оферират идеални условия за летуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР