Българите могат да си позволят да плащат до 50 лева

...
Българите могат да си позволят да плащат до 50 лева
Коментари Харесай

Даваме до 50 лева за застраховка „Живот“

Българите могат да си разрешат да заплащат до 50 лв. на месец за застраховка „ Живот “. Тази сума на месец дават 44 на 100 от участвалите в анкета, оповестяват от Асоциация на българските застрахователи. Между 50 и 100 лева заделят всеки месец близо 16% от интервюираните и също толкоз не са осведомени с месечният разход, който вършат.

63 на 100 от хората в България нямат подписана застраховка „ Живот “, тъй като не са задоволително осведомени във връзка с този тип застраховки и надлежно не са осведомени с изгодите от тях. 40% показват този мотив, като съществена причина към днешна дата да нямат подписана „ Живот “. Други претекстове, които откроява изследването са: неналичието на нужда от такава застраховка (28%) и неналичието на средства за тази цел (26%).

Основният претекст, който е бил водещ, с цел да бъде подписана застраховката е за подсигуряване на фамилията при пораждане на непредвидени обстановки (31%). На последващо място, като претекст се подрежда реализиране на авансово избрани житейски цели (21%), както и тези, които са сключили застраховка „ Живот “, с цел да отговорят на наложително условие на банката, по отношение на разпределяне на заем (19%).

Какво би трябвало да знаем за застраховките „ Живот “, свързани с заем

Проучването сочи, че 37% от интервюираните са сключили застраховка „ Живот “, като преобладаващата част от тази група има такава по отношение на погашение на заем и неговото застраховане (32%).
 istock istock
С дребна разлика от тази група са потребителите, които сами са осъзнали нуждата и преимуществата от подписване на застраховка „ Живот “, като са избрали капиталова застраховка, за да получат по едно и също време рисково покритие и да извлекат изгода (под формата на доходност) от капиталовата съставния елемент на този вид застраховка (27%). На трето място се подреждат интервюираните, който имат класическа спестовна застраховка „ Живот “ (21%).

По отношение избира на застрахователна компания, резултатите от изследването демонстрират забавна причинност за тези, които са сключили застраховка „ Живот “, като преобладаващата част показват, че изборът им е бил вследствие на предложение на банката, по отношение на разпределяне на заем (32%). На второ място се подреждат тези, които са създали своя избор, избирайки застрахователна компания с обичаи в застраховането (21%) и на трето място са тези, които са избрали такава след предложение на осигурителен брокер/ сътрудник (19%).
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР