Българите, които живеят и работят във Великобритания, са сред първите,

...
Българите, които живеят и работят във Великобритания, са сред първите,
Коментари Харесай

Политолог разкри защо риболовът се оказа най-проблемен в развода между Лондон и Брюксел

Българите, които живеят и работят във Англия, са измежду първите, подали документи за статут на уседналост. Това на процедура им дава опция за непрекъснато престояване на Острова и след брекзит. Хората, които обаче занапред ще отпътуват, би трябвало да аплайват, като едно от изискванията е да показват трудов контракт, осигуряващ над 206 хиляди лири на година.

Това обясни в утринния блок на БТВ политологът проф. Анна Кръстева във връзка подписаното нощес съглашение за Брекзит. Изненадващо за мнозина най-спорният миг в „ развода “ сред Лондон и Брюксел се оказа риболовът. Още повече, че той заема едвам 0,12% от каузи на английската стопанска система.

Все отново претекстовете зад този спор сред Англия и Европейски Съюз са стопански, разясни проф. Кръстева. „ Джонсън като необикновен комуникатор решително продаваше своята позиция, а точно: „ Европейски Съюз желае от нас ние да се откажем своя суверенитет и да разделяме своите териториални води, тъй като Европейски Съюз употребява повече нашите териториални води, в сравнение с противоположното “. А в това време, този лов на риба, който желае да резервира Обединеното кралство, той се осъществя на европейския пазар “, разкри тя.

Стана ясно още, че въпреки и да беше оповестено като край на дългия и непосилен развой по излизане, траял над 4 години, подписаното точно на Коледа съглашение има краткотраен темперамент и ще работи до февруари. Причината – огромният текст на съглашението (според някои източници над 2000 страници – бел. ред.), който следва да бъде изчетен детайлно и гласуван дефинитивно от Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР