Българите казват: Искате да сте част от Европейския съюз? Добре

...
Българите казват: Искате да сте част от Европейския съюз? Добре
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Tова е сблъсък на национални интереси

" Българите споделят: Искате да сте част от Европейския съюз? Добре – ние сме вътре, вие сте вън. И ние в този момент имаме предварителни условия към вас. Защо? За да защитят своя народен интерес. Ние пазиме своя народен интерес и това е конфликтът на национални ползи от двете страни ", съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в изявление за Euronews.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 395
" България се е фокусирала върху историята, а Северна Македония желае да приказваме (със София) за изискванията, които е изпълнила пред Европейския съюз ", добави той.

" Според тяхното пояснение (на българската страна), те мислят, че по някакъв метод би трябвало да имитират гръцкото държание по отношение на нас през последните десетилетия. Те споделят: Искате да сте част от Европейския съюз? Добре – ние сме вътре, вие сте вън. И ние в този момент имаме предварителни условия към вас. Защо? За да защитят своя народен интерес. Ние пазиме своя народен интерес и това е конфликтът на национални ползи от двете страни. Ние считаме, че имаме право, че имаме всички причини. Защото ние желаеме да приказваме за същинските причини и критерии, които сме изпълнили, с цел да влезем в Европейския съюз. Не да приказваме за 19-и век, за 10-и век, кои са първите, които са пристигнали на Балканския полуостров. За страдание те са прекомерно заседнали в историческите въпроси ", сподели президентът на Северна Македония.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР