Българите изпращат депутати с две инструкции - не се съюзявайте

...
Българите изпращат депутати с две инструкции - не се съюзявайте
Коментари Харесай

Райчев: ГЕРБ не преследва власт, а излизане от изолация, докато Радев и ПП се обиждат на шарлатани и национален предател

" Българите изпращат депутати с две указания - не се съюзявайте с " гадовете " и направете някаква коалиция. " Продължаваме промяната " и " Демократична България " не престават да стоят на полярната картина. Борисов се насочва по консенсусната ". Това съобщи социологът Андрей Райчев пред. Според него претендентът за министър председател проф. Николай Габровски няма да успее да сформира държавно управление, само че поръчката за кабинет „ налива вода в мелницата на консенсуса “. 

„ Консенсусът в България побеждава. Това беше борбата сред Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили. Кой победи и кой умря? Водата и камъкът като се бият кой побеждава – водата “, уточни той. Социологът добави, че вратите остават отворени за кабинет с третия мандат: „ За госпожа Нинова е доста значимо да влезе в държавно управление. Това е единственото, с което може да се яви на този конгрес. Ако тя е извън правителство, с четири неприятни избора и на всичко от горната страна прогонена от съдружниците си, невзета в държавно управление – с какво ще иде на конгреса? “.

„ Аз въобще не мисля, че ГЕРБ преследва властта, а излизане от изолираност. На тях им остана единствено да разделят „ Демократична България “ от „ Продължаваме промяната “. Това е розовата им фантазия. Те са огромна партия и центристка. Като си в центъра, а полюсите не надделяват – ти си на власт “, добави Райчев. „ Демократична България “ не може да стане огромна партия, само че може да завоюва София. Без Политическа партия няма да се оправят с тази задача, категоричен е той. Президентът назова водачите на „ Продължаваме промяната “ „ шарлатани “ и „ крадци “, а те по-рано – „ народен изменник “ – красиво “, разяснява социологът във връзка напрежението сред водачите на втората по величина партия и президента.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР