Българите и гърците са най-недоволни сред европейците от живота си

...
Българите и гърците са най-недоволни сред европейците от живота си
Коментари Харесай

Българите и гърците са най-недоволни от живота си в условията на пандемия

Българите и гърците са най-недоволни измежду европейците от живота си в изискванията на рестриктивните мерки поради пандемията от новия ковид, заяви Ройтерс.

Агенцията цитира резултатите от изследване измежду жителите на 27 страни от Европейския съюз за социално-икономическите следствията от COVID-19 върху европейците, извършено от Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд.

Европейците под 35-годишна възраст се усещат по-тъжни и по-самотни спрямо по-възрастните хора вследствие на рестриктивните мерки поради пандемията, открива изследването. То е извършено онлайн измежду 85 000 души. Резултатите от анкетата сочат внезапно утежняване в качеството на живот за представителите на всички възрастови групи в изискванията на пандемия.

16% от интервюираните споделят, че се усещат самотни съвсем от самото начало през последните седмици, откогато в множеството страни бяха въведени карантинни и ограничаващи ограничения . Преди рецесията едвам 6% от интервюираните са се чувствали непрекъснато самотни.

Двайсет на 100 от европейците под 35 година в този момент споделят, че са самотни, което е с 4 на 100 повече от изследванията преди рецесията. Най-самотни се усещат французите.

Хората на възраст до 35 година оповестяват и за по-ниски равнища на изцяло чувство за задоволство от живота и благополучие . Авторите на изследването считат, че това се дължи на прекратяването на обществените прояви и събития и невъзможността на младежите да се срещат с другари и родственици отвън семейството.

Оптимисти за личното си бъдеще са 46 на 100 от европейците, което е спад с 18 процентни пункта спрямо резултатите от сходно изследване през 2016 година Оптимизмът е под междинното равнище в страните, изумени най-силно от COVID-19 - Франция, Италия, Белгия и Испания.

Една четвърт от участниците в анкетата споделят, че са изгубили работата си краткотрайно или непрекъснато поради пандемията, като младежите са най-силно наранени. Половината споделят, че работното им време е понижено. Близо 40 на 100 разказват финансовото си състояние като по-лошо спрямо това преди пандемията. Близо половината от тях показват, че фамилията им няма да се оправи в спешната обстановка и повече от половината дават отговор, че няма да могат да поддържат досегашния си стандарт на живот без доходи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР