Българите бяха употребени в политическата игра на Бойко Борисов -

...
Българите бяха употребени в политическата игра на Бойко Борисов -
Коментари Харесай

Нинова: Българите бяха употребени в политическата игра на Бойко Борисов

Българите бяха използвани в политическата игра на Бойко Борисов - процедурата победи оправянето с бедността и неравенствата. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група, предава " Фокус ". " Какво се случи в последните седмици в българския политически живот.

Четири неща, които бихме събрали в една дума - замяна. Уважаеми български жители, вие бяхте използвани в политическата игра на Бойко Борисов. Първата замяна - вашето заслужено искане за понижаване на партийните дотации беше използвано и сменено с опит да се узакони пазаруването на политици и цели партии от олигарси посредством частно финансиране на партиите. Не, че и в този момент това не се случва, само че в този момент това е закононарушение и го има в Наказателен кодекс.

Внесените оферти щяха да избелят това закононарушение и да го създадат законно. Това е следващият опит на ръководещите да трансфорат корупцията в законна. Втората замяна - формалното ръководещо болшинство беше сменено прикрито - обединението ГЕРБ и Оперативна програма не ръководи страната. Управляват Движение за права и свободи и ГЕРБ. Трета замяна - същинските въпроси за вашия живот бяха сменени от процедури, процедурата победи бедността и неравенствата.

Предложенията на Българска социалистическа партия за данъчни облекчения за млади фамилии, за преизчисляване на Данък добавена стойност за храни и медикаменти не бяха позволени даже за разискване с процедурни хватки. Важно е за какво не бяха - тъй като не са значими за ГЕРБ ", акцентира Нинова по отношение на вчерашното съвещание на Бюджетна комисия, на която не бяха прегледани предложенията на Българска социалистическа партия, касаещи обществената политика и пенсиите.

" Докато ви хвърляха прахуляк в очите, че ще понижат дотацията на 1 лева, ЧЕЗ беше продадена на втората Гинка. От 1 юли ще се усилят цените на ток и вода, а при сякаш голям остатък в бюджета Министерство на финансите взема  нов дълг от 400 млн., който ще плащаме всички идващите 20 години ", сподели Нинова.

По думите й сменена е била парламентарната република с еднолична власт от Бойко Борисов. " Без разискване в парламентарната група на ГЕРБ пристигна в Народното събрание и разпореди 1 лева дотация. Разпореди го гръмко и с фанфари ", сподели Нинова.

Тя уточни, че през днешния ден това е отсрочено с аргумента, че няма отчет за второ четене от комисията.  " Това е подмяната. Хубавото е, че ние Българска социалистическа партия за България като най - огромната съпротива, вие гражданските структури, омбудсмана, президента, реагирахме на тази политика на подмяната. Докато има подобен отпор, има вяра, че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората само да оцелее самата тя ", добави още водачът на Българска социалистическа партия. Тя прикани всички да се обединят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР