Българите биха подкрепили всичко, което е свързано с повече дисциплина

...
Българите биха подкрепили всичко, което е свързано с повече дисциплина
Коментари Харесай

Изследване: Българите биха подкрепили всичко за повече дисциплина в училище

Българите биха подкрепили всичко, което е обвързвано с повече дисциплинираност в учебно заведение. Ясно личат разликите в мирогледа на поколенията у нас. Усещат се проблеми при маргинализираните общности. Това са наблюденията в сондаж на " Галъп интернешънъл ", извършен в навечерието на новата образователна година, оповестяват от организацията.

Агенцията е проверила отношението към поредност обстановки, хрумвания и практики. Данните са от самостоятелната от външно финансиране изследователска стратегия " Политически и стопански показател " на " Галъп интернешънъл ". Последната вълна на проучване е извършена по метода " лице в лице " измежду 802 души сред между 4 и 10 септември. Максималното общоприетоо отклоняване е с 3,5% при 50-процентни дялове. Един % от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души .

с експанзията и насилието 88 % от интервюираните считат, че нападателно държание на възпитаник към преподавател, да вземем за пример, е недопустимо при никакви обстановки. Осем % считат, че е задоволително в някои случаи, а един % във всички. Останалите не могат да преценяват.

Когато става дума за експанзия сред самите възпитаници съотношението е съвсем същото. 83% считат, че при никакви условия не е задоволително възпитаници да се бият в учебно заведение, 12% въпреки всичко считат, че е задоволително от време на време, а едвам два % считат, че постоянно е задоволително сходно държание.

От респондентите 59% считат, че учителите нямат право да шамаросват учениците. Близо една трета са на мнение, че това е задоволително при избрани условия. Пет % пък считат, че шамарите са допустими във всички случаи. Подкрепа за " възпитателния пердах " се открива при по-старите, хората от селата и по-ниско образованите.-->

Малко над половината от респондентите считат, че е недопустимо родители да се конфронтират с учителите на децата си , а близо 40% одобряват това, само че при някои условия. Три % считат, че борбата на родители с учители е допустима при всевъзможни условия.

За опиатите и стимулантите - 88% от запитаните считат, че използването им не е допустима при никакви условия, 8% при някои условия, а 2% при всевъзможни. Останалите не знаят. Консумацията на енергийни питиета от възпитаници, която постоянно попада в медийното полезрение като тематика с проблематичен темперамент, се приема отрицателно при 63% от интервюираните.

Малко повече от половината от респондентите поддържат общото въвеждане на униформи в учебните заведения при всички условия, 31% при някои, а 11% не одобряват въвеждането на униформи при никакви условия. Останалите нямат мнение. От запитаните 45 % одобряват учителите да вършат домашни визити, с цел да ревизират за какво учениците им не посещават класните занятия, 38% единствено в някои случаи, а 11% не го одобряват при никакви условия . Останалите не знаят.

Агенцията е сложила и въпроса за цялостна възбрана на потреблението на мобилни телефони от децата в учебно заведение, като малко под една четвърт от респондентите одобряват при всички условия, а съвсем половината от интервюираните считат, че мярката би трябвало да е единствено в някои обстановки. Малко повече от една пета са напълно срещу.

Униформите, инспекциите по домовете, възбраните - това са концепциите, които събират най-сериозна поддръжка в изследването, допълват от " Галъп ".

По въпроса за половото развиване измежду подрастващите - за повече от половината от интервюираните половите контакти сред възпитаници не са допустими при никакви условия . За една четвърт те са допустими, само че в избрани обстановки, а за 4% половите контакти са допустими при всевъзможни условия.

За опцията (а и необходимостта) учениците да работят, до момента в който учат, 60% се съгласяват, само че единствено в избрани обстановки . Абсолютно задоволително е за малко над една пета от респондентите, а за 14% въобще не е при никакви условия. Останалите не знаят.

Според Галъп данните ясно демонстрират, че работата измежду възпитаници се възприема в малко по-висока степен на фона на редица други практики и хрумвания, които са били тествани. Очевидно е, че това се приема и като самобитна дисциплинираща мярка, като наложителност в днешния пазар на труда, и като още една форма на учене и съзряване. Все отново, не са малко и тези, които очевидно биха желали да виждат учениците свободни от нуждата да печелят пари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР