Българинът Йонко Мермерски превеждаше на Доналд Тръмп при срещата с

...
Българинът Йонко Мермерски превеждаше на Доналд Тръмп при срещата с
Коментари Харесай

Преводачът на Борисов и Тръмп пази огромна тайна от Овалния кабинет (ВИДЕО)

Българинът Йонко Мермерски превеждаше на Доналд Тръмп при срещата с Бойко Борисов в Белия дом. Той е професор по химия, основател на голям брой патентовани изобретения и създател на над 30 книги, част от които в съавторство с татко си – Христо Мермерски. Йонко Мермерски изясни пред БТВ за какво му се е наложило да притичва в Розовата градина на Белия дом, с цел да превежда на Борисов и Тръмп, не когато е било планувано.

„ То се видя, че бяха толкоз отзивчиви и толкоз свободно и близко се държаха, че започнаха да приказват малко по-рано, в сравнение с се чака по протокол. И аз трябваше да търча “, описа той.

„ Изключителна химия сред двамата, доста добра връзка, доста елементарно беше да превеждаме – за колежката ми и за мен. Много, доста съм разчувствуван, към момента съм с висок адреналин ”, показа Йонко Мермерски по БТВ.

Българинът не крие благосклонностите си към Тръмп, а споменаването на самолетите F-35 вместо F-16, съгласно него било банална неточност. „ Той (Тръмп) е извънредно фокусиран, многоизмерно разсъждава, това е чиста неточност на езика и доста се надявам това да не се експонира “, уточни той.

„ И двамата са мощни персони. Аз съм почитател на подобен вид държавници “, добави той.

Йонко Мермерски обаче остави в загадка какво си е записвал в бележника, който държеше в Овалния кабинет по време на срещата. „ Съвсем общоприетоо нещо за човек в моята позиция е да си запише имена, числа и разнообразни елементи, които има заплаха той да пропусне след това освен това напрежение и при тази скорост на връзките “, изясни той.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР