Българинът Петър Гергьовски триумфира със световната титла за младежи в

...
Българинът Петър Гергьовски триумфира със световната титла за младежи в
Коментари Харесай

Петър Гергьовски триумфира със световната титла в паралелния слалом на световното в Банско

Българинът Петър Гергьовски победи със международната купа за младежи в дисциплината успореден слалом по време на Световното състезание по сноуборд за младежи в Банско.

В огромния край на надпреварата, което се организира на писта " Алберто Томба " Гергьовски победи своя съотборник от националния тим за младежи Александър Кръшняк, за който това бе втори изгубен край в Банско, откакто през вчерашния ден той остана със среброто и в паралелния великански слалом.

В разногласието за бронзовото отличие пък австриецът Вернер Пайч изпревари родния играч Кристиан Георгиев, като по този метод лиши всички от опцията за напълно български подиум.

Най-бързият в квалификациите и пък отпадна в осминафиналите от японеца Шого Суминага.

В надпреварата при девойките пък купата завоюва швейцарката Ксения декор Зибентал, която изпревари във финала Айрис Пфлум от Съединени американски щати. С бронза пък се окичи Зузана Мадерова от Чехия, която в дребния край се оправи с австрийската Пиа Шофман.

Най-напред от българките приключи Андреа Коцинова, която беше класирана 31-ва, откакто не съумя да приключи второ втурване в квалификациите и по този начин пропусна опцията за влизане в топ 16, които продължиха към елиминационната фаза.

Утре, Световното състезание по сноуборд за младежи в Банско приключва с oтборната конкуренция, в която българите още веднъж ще се борят за оценките.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР