Българинът изпитва значителни затруднения при покриване на ежедневните си разходи.

...
Българинът изпитва значителни затруднения при покриване на ежедневните си разходи.
Коментари Харесай

НСИ: Българинът трудно свързва двата края

Българинът изпитва обилни усложнения при покриване на ежедневните си разноски. Това сочат данните, оповестени от Националния статистически институт (НСИ).
През второто тримесечие на 2022 година, както и през предходните две тримесечия, делът на хората, които изпитват усложнения да покриват ежедневните си разноски, е релативно висок - над 75%. С известни усложнения са 37.1% от българите, 28.5% дефинират покриването на ежедневните разноски като мъчно, а 12.9% - като доста мъчно.
Доходите на множеството семейства остават без смяна, става още ясно от данните на Национален статистически институт. 
През второто тримесечие на 2022 година, за 73% от българите приходът на семейството им е останал без смяна по отношение на последните 12 месеца. Увеличение на приходите са показали 19.2% от хората, което е с 0.7 процентни пункта повече спрямо първото тримесечие на 2022 година, само че с 10.6 процентни пункта по-малко спрямо четвъртото тримесечие на 2021 година, когато нарастване са имали 29.8% от лицата, излиза наяве от оповестените данни. 
Основните аргументи за нарастване на приходите и през трите изследвани тримесечия са нарастване на пенсиите и обществените помощи и индексиране или преизчисляване на заплатата, сочат данните на Национален статистически институт. 
Намаление на приходите за последните 12 месеца са показали 7.7% от лицата, като главните аргументи са загуба на работа, безработица или банкрут на лична компания и понижаване на работното време, надницата или заплатата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР