Българинът Димитър Кузманов се класира третия и финален кръг на

...
Българинът Димитър Кузманов се класира третия и финален кръг на
Коментари Харесай

Победа дели Мико Кузманов от основната схема на US Open

Българинът Димитър Кузманов се класира третия и заключителен кръг на квалификациите за Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Пловдивчанинът, който към момента търси първото си присъединяване в съществена скица на шампионат от Големия шлем, реализира влиятелна победа над британеца Лиъм Броуди, номер 131 в света, с 4:6, 6:1, 6:4.

Втората ракета на България при мъжете не стартира мача по най-хубавия метод и позволи пробив още в третия гейм, който бе и единственият в целия първи сет.

Това обаче не смути Кузманов и във втория сет той изглеждаше видоизменен. Пловдивчанинът поведе с 5:0 гейма и това насочи срещата към съдбоносен трети сет. В него имаше единствено един пробив, пристигнал в интерес на Кузманов, който завоюва подаването на противника си, с цел да поведе с 4:3. След това той завоюва оставащите си две подавания и по този начин се класира за третия кръг на квалификациите.

Там негов противник ще бъде американецът Брендън Холт, номер 296 в света. Досега 29-годишният Кузманов и 24-годишният Холт не са играли един против различен.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР