Българинът Дейвид Хъдълстоун не успя да преодолее квалификациите в турнира

...
Българинът Дейвид Хъдълстоун не успя да преодолее квалификациите в турнира
Коментари Харесай

Наш олимпиец не успя да преодолее квалификациите, играл с изваден глезен и разкъсана връзка

Българинът Дейвид Хъдълстоун не съумя да преодолее квалификациите в шампионата по спортна гимнастика за мъже на Игрите в Токио. 20-годишният гений, за който това беше дебют в Олимпиада, се изяви на всичките шест уреда, макар че беше малтретиран от сериозна травма на глезена на десния крайник. Както е известно, той потегли за Япония с контузия и не се отхвърли от присъединяване.

Хъдълстоун събра общ брой от 74.265 точки, откакто получи оценки от 12.433 на земна гимнастика, 11.000 на кон с гривни, 12.200 на халки, 14.000 на прескок, 13.166 на успоредка и 11.466 на висилка. Той приключи на 37-ото място в многобоя, като не съумя да събере нужните точки, с цел да влезе в топ 24 и да се класира за финала в многобоя.

След надпреварата Хъдълстоун разгласи, че е играл с изваден гален и раздрани връзки в глезена на десния крайник.

Дейвид прикова вниманието и с новината, че ще подвига женитба с обичаната си Ерика Зафирова. Както към този момент писахме, едно от златните девойки в ансамбъла ни по художествена гимнастика, която също е в Токио, сподели " да " на Дейвид.

Пред камерата на Българска национална телевизия Хъдълстоун разяснява представянето си и пожела триумф на Ерика Зафирова. " Годенице моя, поисквам ти да си изиграете съчетанията, да си вземете заслуженото и да се върнете щастливи, да се почерпим. И да знаеш, че следващата година те чака женитба ", разгласи гимнастикът.

" Самото съревнование не протече по този начин, както пожелах. Подготовката преди Олимпиадата беше много добра, само че на самата Олимпиада не се случи това, което желаех. Не мога да кажа, че съм неудовлетворен, тъй като това ми е първа Олимпиада. Щастлив съм, че съм тук. Знам през какво съм минал, с цел да стигна до тук. Това е една първа крачка за мен, с цел да стигна върха ", сподели Хъдълстоун.

" Физическото положение мога да кажа, че не е добре, говорейки за крайници си. Заради самата травма се тревожа от самите приземявания, от самитe отскачания. Доста попречи душевен, само че се пробвах да го преодолея ", изясни той.

" Следващата ми цел е Париж 2024 година, само че преди този момент имаме доста надпревари. Искам това да ми бъде едно ходило за медали, финали и огромни достижения, тъй като знам, че мога. На 20 години съм, имам доста пред себе си, доста боеприпас от извършения, мога да кача доста равнище като съчетания. Стига да няма травми, мисля, че мога да съм от топгимнастиците в целия свят ", добави Дейвид Хъдълстоун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР