Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха

...
Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха
Коментари Харесай

Александър Везенков и Олимпиакос се класира за полуфиналите в Гърция

Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за полуфиналите в шампионата на Гърция по баскетбол за мъже. Олимпиакос победи Арис с 82:58 (18:9, 24:18, 18:14, 22:17) като посетител в Солун във втората среща от четвъртфиналния плейоф сред двата състава и завоюва серията с 2:0 триумфа.

Александър Везенков още веднъж бе на равнище против един от някогашните си тимове и осъществя 19 точки, 4 битки, 1 асистенции и 2 откраднати топки за 20 минути на терена. Той стартира чудесно дуела и вкара 13 от първите 18 точки на Олимпиакос.

Съставът от атинското предградие Пирея владееше самодейността в мача и до почивката поведе с 42:27. След относително равностойна трета четвърт Олимпиакос имаше задатък от 60:41. Най-голямата разлика в срещата бе 27 точки в интерес на гостите.

Янулис Ларендзакис добави 14 точки и 2 асистенции за триумфа на Олимпиакос, а за домакините от Арис Василис Кавадас приключи с 13 точки.

На полуфиналите в гръцкия баскетболен шампионат Олимпиакос ще играе против спечелилия от четвъртфиналната серия сред ПАОК и Промитеас, а през идната седмица, на 26 април ще одобри турския Фенербахче в първи мач от четвъртфиналните плейофи в Евролигата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР