Българинът Александър Попов ще опита да преплува Ламанша. Той обяви,

...
Българинът Александър Попов ще опита да преплува Ламанша. Той обяви,
Коментари Харесай

Българин ще опита да преплува Ламанша

Българинът Александър Попов ще опита да преплува Ламанша. Той разгласи, че тестването му ще стартира тази нощ към 1.30 часа британско време от Дувър.

По права линия дистанцията сред двата бряга е към 34 км.

Успоредно с плуването, 20-годишният Попов си е сложил и друго предизвикателство - да събере 5000 паунда за щедрост. До момента е извършил три четвърти от задачата си с 3650 паунда, които ще бъдат ориентирани към английска организация, подпомагаща бездомни хора.

Попов ще следва условията на класическото преплуване на Ламанша. Според тях участникът би трябвало да е със общоприет бански костюм, като също така в никой миг не може да допира съпътстващата го лодка.

" Това е първото ми сходно предизвикателство (по плуване в открити води), само че евентуално не и последното ", споделя Попов. " Преплуването на Ламанша е едно от най-големите тествания в спорта и защото пребивавам в Англия, наподобява като естествена цел за мен. "

 Александър Попов
© Личен списък

Александър Попов

По думите му основни за триумфа са както физическата, по този начин и психическата подготовка. " Между студа, умората, опарванията от медузи и всички останали трудности, които могат да изникнат, ще се изправя пред доста неща, които могат да ме изкушат да изляза от водата, само че би трябвало да подцени тези мисли и просто да продължа да плавам ", добавя Попов.

Българинът споделя, че се готви за тестването от една година. Очакванията му са плуването да продължи сред 12 и 16 часа.

През 2007 година Петър Стойчев сложи връх и с 6.57:50 ч. стана първият човек, слязъл под 7 часа. Пет години по-късно австралиецът Трент Гримзи приключи за 6.55 часа и счупи върха на Стойчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР