Българин стана "Фотограф на годината" за 2018-та в един от

...
Българин стана "Фотограф на годината" за 2018-та в един от
Коментари Харесай

Тази снимка на българин е сред най-добрите в света за 2018 г.

Българин стана "Фотограф на годината " за 2018-та в един от най-мащабните фотоконкурси в света.

Веселин Атанасов завоюва първо място в раздел „ Любители” на интернационалния конкурс, проведен от Световната фотографска организация (СФО) Sony World Photography Award 2018.

ВИЖТЕ УНИКАЛНИ СНИМКИ ОТ ФОТОГРАФА ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ В ГАЛЕРИЯТА НИ

„ Снимката „ Ранна есен “, с която завоювах състезанието, е направена през септември в горите на Стара планина, сред върховете Бузлуджа и Шипка.

Снимах гората, която бе украсена в есенни цветове и покрита от гъста мъгла “, споделя Веселин Атанасов пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

В 11-тото издание на състезанието вземат участие рекорден брой от 320000 фотоси на фотографи от над 200 страни.

Българска фотография завоюва интернационален конкурс

Българи впечатляват милиони по целия свят с образни изкуства
 Веселин Атанасов Веселин Атанасов
Журито избира фотографията на българина всред 171 000 в категорията, в която Веселин взима присъединяване. Той съумява да запечата неповторим кадър, в който слънчевите лъчи си прокрадват път през короните на високи дървета.

Атанасов получи премия от 5 хиляди $, както и цифрово фотографско съоръжение от Sony.

20 фотоси, снимани в точния миг

Тайните на страхотните фотоси

„ Фотографията ми е занимание. Обичам да пътувам по света и местата, които навестявам ме въодушевяват. Реших, че желая по някакъв метод да запечатвам тези моменти и по този начин започнах да фотографирам “, споделя Атанасов.

През лятото на 2014 година той стартира да се занимава по-сериозно със снимаме. Няколко години по-късно той взема решение да изпрати 3 фотоси за интернационалния конкурс като не чака, че ще има достойнството точно той да грабне влиятелната премия.

"Бях извънредно благополучен, когато разбрах, че аз съм победител. Този триумф е удостоверение за моя прогрес във фотогграфията “ , уточни Веселин.
 " Пролетна слънчева светлина "
Веселин Атанасов е IT експерт и живее в Казанлък. Професията му разрешава да работи от всяка точка на света. Така той сполучливо съчетава кариерата си с заниманията си да пътува и снима.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР