Българин разчисти десетки боклуци, изхвърлени и разпилени в тревите в

...
Българин разчисти десетки боклуци, изхвърлени и разпилени в тревите в
Коментари Харесай

Българин с благородно дело: Събра десетки боклуци на пътя към българо-гръцката граница „Маказа”

Българин разчисти десетки отпадъци, изхвърлени и разпилени в тревите наоколо до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ", в посока Гърция. Инициативата на Мохамед Хабил цели повече хора да се замислят какви вреди нанасят на природата и да спрат да я замърсяват. 
Прочетете още
Мястото, което е разчистил се намира преди село Градинка и преди моста за Момчилград, където огромна част от водачите и техните спътници стопират за отмора. На това място хората се хранят и правят други действия, като оставят след себе си бедност.

„ Целият канал беше цялостен с всевъзможни боклуци. Включително открих и 17 броя туби от масла за коли. Имаше опаковки от храна, кутии, бутилки и всевъзможни други захвърлени отпадъци ”, споделя той.

Из тревите се разнасят нерециклируеми предмети, които като се изключи че загрозяват околната ни среда, те я и унищожават. Всеки натрупа и най-после пътят стартира да наподобява на нерегламентирано бунище, пишат преминаващи от там хора в обществените мрежи.

През интернационалния път за Гърция минават хора от всевъзможни народности, срещат се и етикети с най-различно произвеждане. Мъжът е снимал по какъв начин наподобява регионът преди и след почистването. Разликата е забележима, а неговият апел е, гледката да си остане същата.

Той разгласява и фрагменти от акцията си във фейсбук, като беше окуражителен от доста българи, които също приканиха повече хора да вземат неговия образец и упрекнаха виновниците за неприятната панорама.

„ Ако не желаете да чистите – то най-малко не мърсете ”, гласят огромна част от мненията.

Снимки преди:



Снимки след:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР