Българин, осъден в родината си за изнасилване, бе заловен в

...
Българин, осъден в родината си за изнасилване, бе заловен в
Коментари Харесай

Българин, съден за изнасилване, е заловен в Малта

Българин, наказан в родината си за обезчестяване, бе хванат в Малта по силата на европейска заповед за арест.

Инспектор Марк Галеа изясни в съда, че за 47-годишният Тенчо Господинов Тенев има предизвестие в Шенгенската осведомителна система и европейска заповед за арест, издадена от българския прокурор Антон Петков Иванов през юли 2020 година. Тенев има да излежава присъда от три години в родината си.

Малтийската полиция е разкрила, че Тенев живее в Забар и го е задържала. Тенев е наказан за обезчестяване от съда в Свиленград през 2013 година. Българинът възрази на настояването на прокуратурата за задържане, защото ставало дума за случай отпреди над 10 години.

Той не се съгласи да бъде екстрадиран в България и юристът му изиска стартиране под гаранция.

Прокурорът на чуването възрази, че в тази ситуация не важи презумпцията за непорочност, защото арестантът към този момент е наказан от българския съд, написа 24 часа. Защитата пък посочи, че въпреки и това да е значителен мотив, българските управляващи 9 години са бездействали и са подхванали ограничения чак на десетата. През това време Тенев е изтегли и фамилията си в Малта и живеел от 6 години там като образцов жители и съгласно законите.

В последна сметка съдът реши, че в изискванията на издадена присъда арестантът е дезертьор от правораздаването, макар че живее от доста време в Малта, и отхвърли стартиране под гаранция.

Съдът подреди материалите по случая да се предадат за започване на правосъдно чуване за изгонване на Тенев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР