Българин е кандидат за градски съветник в Тампа, щата Флорида

...
Българин е кандидат за градски съветник в Тампа, щата Флорида
Коментари Харесай

Българин, оцелял по чудо след изстрел в главата, се кандидатира за съветник в Тампа

Българин е претендент за градски консултант в Тампа, щата Флорида в Съединени американски щати. Георги Фешев решил да се кандидатира, откакто бил прострелян в главата, а причинителят още не е хванат.

От тогава му останал прякорът „ Преследваният “, с който даже е записан в бюлетината.

Той ще се състезава за място в регион 3 против настоящия консултант Лин Хъртак, някогашния щатски сенатор Джанет Круз и други.

Фешев е роден в Бургас, печели зелена карта и през 2001-а година идва във Флорида.

Завършил механотехникума в морския град, съвсем незабавно стартира собствен бизнес с коли, след това съветва компании за импорт и експорт. Един случай, до момента в който вечеря в дома си с щерка си, през юни 2019 година обаче прекатурва живота му, написа " 24 часа ".

„ Беше вечерта в 11 часа, някой стреля три пъти в посока на къщата и единият от патроните съумя да мине през стената и това нещо се заби в главата ми. “, споделя пред BG VOICE Фешев.

Някой изстрелва три патрона с револвер в дома му на „ 10-то авеню “ в Ибор сити – предградие на Тампа. Единият се блъснал в кола извън, а един влезнал в жилището, като го блъснал в тила.

В болничното заведение лекарите избавят живота му, само че остатъкът от патрона още е в черепната кост. Медицинските сестри са му споделили, че оцеляването му е знамение. „ Казаха, че някой те преследва, ти си преследваният “. Те стартират да го назовават „ Преследваният “. Сега прякорът му е записан наедно с името му в изборната бюлетина за изборите за общински съветници.

Полицията обаче не залавя причинителя. Георги подозира, че това е негов комшия, с който имали кавги преди.

„ Това е казусът, тъй като започнаха да привикват тук с тези стрелби и някакси няма такова отношение като да се преследва до последно дребни и междинни нарушавания. Виждаме какво става по другите щати. Хората се опасяват. “, споделя Фешев

Допълва, че не е пристигнал в Съединени американски щати да се занимава с политика, само че случаят преобърнал живота му.

„ Някой би трябвало да стане, да извиси гласа си и да каже, че би трябвало да спре, не е вярно. Една от точките в моята платформа е така наречен broken windows стратегия, която споделя, че дребните закононарушения би трябвало да се преследват, тъй като в случай че това мине ненаказано прераства в по-големи. “, споделя той.

Въпреки че градският съвет няма право на законодателна самодейност, той се надява, че ще успее да работи с полицията за разкриването на по-дребните закононарушения.

Фешев също счита, че локалните налози и такси би трябвало да се понижат, с цел да се подтиква бизнеса и по този начин приходите в бюджета. Докато в тяхната община налозите били по-високи с към 2% пред 2019-2021 година, стопанската система им е растяла с към 50% по-малко от прилежащата. А хората предпочитали да карат няколко благи повече и да си купуват стоките, където налог продажби бил по-нисък. „ От това загуби брутният вътрешен артикул на общината, не ни доближават средства за налични жилища, помощи с наемите и други стратегии “, споделя Фешев.

Местните избори във Флорида не са партийни и всеки претендент се явява самостоятелно. 52-годишният Георги Фешев е член на републиканската партия и има вяра на безпочвените конспирации за изборни измами през 2020 година на някогашния президент Доналд Тръмп. Смята, че правото на аборт на дамите би трябвало да бъде лимитирано. В момента във Флорида те са неразрешени след 15-тата седмица, когато доста дами още не са наясно, че са бременни. Българинът, който има една щерка, счита, че този период би трябвало да бъде понижен още.

Бургазлията е разведен с една щерка на 18 години.

Местните избори в Тампа са на 7 март. При липса на победител с над 50% двамата претенденти с най-вече поддръжка отиват на балотаж.

И макар че стрелбата против него не е разкрита, Фешев не счита, че към момента е преследван, само че в случай че е по този начин, „ Не ме е боязън. Готов съм. Не тичам от неприятности. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР