Българи впечатляват милиони хора по цял свят със своите визуални

...
Българи впечатляват милиони хора по цял свят със своите визуални
Коментари Харесай

Българи впечатляват милиони по цял свят с визуални изкуства

Българи впечатляват милиони хора по целия свят със своите образни изкуства. Момчетата от MP Studio съумяват да накарат човек да изгуби визия кое е действително и кое измислено.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ВИЗУАЛНИТЕ ИЗКУСТВА Пожарна охрана ЦЯЛ СВЯТ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Чрез аудио-визуално шоу или наречено още „ 3D мапинг” те превземат светлината и облиците, които тя прави, като могат да събарят стени и здания или да издигат други за секунди.

Екипът сполучливо ползва 2D и 3D анимацията и оптическата машинация.

Официално може да се дефинират като една от най-хубавите компании в света за „ 3D projection mapping и образни резултати “ основана през 2008г.

Във видеото нагоре вижте невероятни фрагменти от образните изкуства на MP Studio по целия свят, както и изявление с част от екипа

В изявление за Vesti.bg Марин Петков и Марин Димитров описват за неповторимата си работа.

„ Когато основахме MP Studio бяхме едни от първите в Европа, които се занимават с този тип изкуство “, споделя създателят на компанията Марин Петков, пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.
 Болшой спектакъл Болшой спектакъл
Със своите планове MP Studio са носители на редица награди. Една от тях е през 2015г., когато взимат присъединяване във „ Фестивал на светлините “ в Берлин и печелят първо място.

„ През 2017г. президентът Румен Радев ни връчи премия за „ Иновативна компания на годината в изобретателната промишленост “ , споделя Марин Петков, който е приключил „ Информатика и мултимедия “ в Германия, само че избира да осъществя плана си в България.

Българин прави дизайна на суперколи (ВИДЕО)

Как се става водач на Airbus A320 споделя млад българин (ВИДЕО)

Младият българин още като от възпитаник се въодушевява от кино лентата Blade и по този начин се възпламенява по образните изкуства. Идеята за студиото се ражда през 2004г. по време на следването му в Берлин, където стартира да практикува 3D мапинг-а.
 Марин Петков и Марин Димитров Марин Петков и Марин Димитров
„ Осъзнавах, че желая да върша тъкмо това и да продължа да развъртвам този тип изкуство, както в България, по този начин и в международен мащаб.

Вярвах, че ще съумея, тъй като не се отказвах, макар сложните моменти първоначално, само че когато човек обича това, което прави, то му дава очаквания и сили да продължи напред “, споделя „ магьосникът “ на светлината, който посредством нея споделя истории.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩО ШОУ В СОФИЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Екипът на Петков усеща най-голямо задоволство, когато видят реакцията на хората след обещано събитие. Това ги стимулира и ги въодушевява още повече.

„ Идеята е при всяко наше шоу да насочваме обръщение към фена и да оставим някаква диря, която да го накара да се замисли “ , отбелязва той.

Основните клиенти на компанията са най-вече от чужбина, само че последните няколко години този тип изкуство стартира да става известно и у нас.

Студиото към този момент е осъществило над 160 плана в Австрия, Белгия, България, Германия, Кувейт, Ливан, Русия, Франция, Холандия, Швейцария и други страни.

Млад българин сътвори програмен продукт, който се употребява в целия свят

Българка превзема света със смарт телефон фотографиите си
 Компанията MP Studio е наградена от президента Румен Радев за за Иновативна компания на годината в изобретателната промишленост през 2017г. Компанията MP Studio е наградена от президента Румен Радев за за „ Иновативна компания на годината в изобретателната промишленост “ през 2017г.
„ В България беше доста мъчно хората да си показват какво съставлява този артикул. След като видяха първия мапинг, който направихме на фасадата на Народния спектакъл, а след това и на Паметника на руската войска, започнаха да демонстрират интерес “, уточни Марин.

Във видеото по-долу вижте впечатляващо светлинно шоу по случай Деня на Европа в София

Колегата му Марин Димитров се занимава се с връзката с клиенти и маркетинг частта. Смята, че пазарът се развива доста в този отрасъл, защото всяко едно събитие има потребността от образни резултати.

„ В нашия отрасъл единственият проблем е, че доста мъчно се намерят експерти. Пускаме разгласи за заплатен стаж, само че извънредно дребен брой от претендентите са българи, огромна част са от чужбина “, разяснява той.

Българинът, който оцеля след торнадо, диви тигри и наводнения

Защо избрах да се върна в България?

Димитров е на мнение, че с цел да си сполучлив, човек би трябвало да притежаваш нужните познания и умения и да се развива непрекъснато, а когато пристигна вярната опция да я грабне.

През 2018 година екипът на MP Studio ще осъществя доста нови и забавни хрумвания.

„ Очертават се забавни планове и се надявам по-голямата част от тях да бъдат налични за необятната аудитория, с цел да могат да видят и да се допрян до това, което вършим, тъй като е в действителност забавно и не се вижда всеки ден “, споделя Марин Димитров.

Българка завоюва план за 45 млн. $ в Съединени американски щати

Българин усъвършенства международен връх на Гинес (ВИДЕО)



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР