Българи са заминали за Украйна, където ще се сражават в

...
Българи са заминали за Украйна, където ще се сражават в
Коментари Харесай

Кандидат за депутат на ДБ се сражава в чуждестранния легион на страната на Украйна

Българи са отпътували за Украйна, където ще се борят в задграничния легион за отбрана от съветската инвазия. Единият от тях е Иван Калчев - Глиги, който е известно лице от гражданските митинги у нас. На последните парламентарни избори той беше претендент за народен представител на " Демократична България ". По негови думи с него има и още един българин, съобщи.

" Щом гледате този запис, значи аз към този момент съм в Украйна и съм в задграничния легион за териториална защита на Украйна. Много хора ме питаха за какво ще потеглям, а отговорът е доста елементарен: отивам да пазя свободата. Свободата не е просто правото да избираш какво да правиш, а да имаш свободен дух. Не да правиш, каквото поискаш, а да искаш това, което правиш. Тоест, никой да не те владее ", изяснява Калчев във видео в обществените мрежи.

В поста му се споделя още, че по всички граници на Украйна има огромни опашки, а на влизане се минава през няколко инспекции. " Местни доброволци оказват помощ на управляващите, возят хора, патрулират, закараха ни с персоналните си коли до близкия град. Предложихме да им платим за превоза, отхвърлиха ни, със сълзи в очите. Аз съм с още един българин, към този момент няма да разгадавам кой е ", написа Калчев.

По време на митингите против основния прокурор Иван Гешев през 2020 година Иван Калчев беше арестуван от полицията и упрекнат, че е нападнал еднообразен чиновник пред резиденция " Бояна ", до момента в който държавното обвиняване организираше там национална среща на прокурорите. Съдът обаче беше безапелационен, че мъжът не е направил закононарушение и го оправда по всички обвинявания. Калчев е деен участник и в митингите за зелени дела като опазването на Национален парк " Пирин ", против застрояването по Черноморието, участваше и в митингите за оставка на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР