Българи са участвали в група в международна схема за пране

...
Българи са участвали в група в международна схема за пране
Коментари Харесай

Българи са участвали в международна група за пране на пари

Българи са взели участие в група в интернационална скица за пране на пари. Двайсет души са били задържани при разбиването на групата след огромна интервенция, ръководена от Европол, оповестиха от организацията.

При акцията са претърсени 40 адреса в Латвия, България, Англия, Испания и Италия. При обиските у нас е конфискувана техника за " копаене " на биткойни. Повече детайлности за броя на българите, взели участие в схемата, не се оповестява.

Акцията е вследствие на следствие на португалската полиция дружно с щатската прокуратура в Пенсилвания и офиса на ФБР в Питсбърг, излиза наяве от известието. Участвали са служители на реда от Испания, Англия, Латвия, България, Италия, Грузия, Швейцария, Чехия, Австралия, Германия, Швеция, Австрия и Белгия.

Схемата

Разследващите подозират, че задържаните са взели участие в групата QQAAZZ, които се занимавали с пране на пари, откраднати от хакери. Арестуваните са откривали голям брой сметки в разнообразни страни и са прехвърляли крадените средства сред банки и други финансови институции. Използвани са български и полски персонални документи, част от които са били подправени. За услугите си групата е взимала до 50% от " изпраната " сума.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР