Българи, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните

...
Българи, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните
Коментари Харесай

ПЛЪТ ЗА МИЛИОНИ: Нашенци топ сутеньори в ЕС! Перат си парите чрез строителството и хотелиерството

Българи, румънци, сърби и украинци са главните участници в най-опасните незаконни мрежи за трафик на хора в Европейски Съюз за трудова и полова употреба. Това сочат данните в отчет на Европол, съобщи Българска телеграфна агенция.

В документа се отбелязва, че в Съюза работят 821 рискови незаконни мрежи, свързани с търговия с опиати (основно кокаин), цигари, трафик на хора и изнудване. Най-често участниците в тези организации са от страни от Западните Балкани, основно от Албания, а също от Турция и Мароко.

Пазарът на опиати е един от главните източници на принуждение в Европейски Съюз и на доходи за проведената престъпност. Прането на пари и корупцията са опасност за върховенството на закона и главните свободи, добави тя.

Вътрешната сигурност на Европейски Съюз е застрашена от активността на тези групи с 25 000 членове от 112 националности, половината от тях са свързани с търговията с опиати, уточни шефът на Европол Катрин де Бол.

По нейните думи 86 на 100 от незаконните организации имат и легален бизнес, най-често в строителството и хотелиерството, и по този начин се перат пари.

Де Бол добави, че показаният през днешния ден отчет е най-задълбоченото проучване на европейските незаконни мрежи до момента./telegraph.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР