Българи от малцинството ни в Украйна, като украински граждани, се

...
Българи от малцинството ни в Украйна, като украински граждани, се
Коментари Харесай

Военният министър: Българи от малцинството ни в Украйна се бият на фронта

" Българи от малцинството ни в Украйна, като украински жители, се бият на фронта в редиците на украинската войска против агресора " , това написа в формалния си профил във фейсбук военният ни министър Драгомир Заков. 

По думите му даже има и " починали за свободата на Украйна. "

" Това е истината и всяко друго говорене е операция ", уточни още министър Заков. 



Междувременно през днешния ден депутатите се върнаха на работа за пръв път след великденската почивка . Преди обяд под формата на спор те разискват  военната помощ за Украйна, като ще бъдат разгледани три проекторешения по тази тематика на изключителното съвещание от 15:30 ч.

В българския парламент тази заран е внесено  писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това заяви по-рано денем зам.-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов. То е подадено от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Писмото е разследване от диалозите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски. Българска делегация посети Украйна предходната седмица. В писмото, подадено в Народно събрание, се удостоверява, че Киев желае от България украинска военна техника да бъде ремонтирана у нас, както и поддръжка за европейската интеграция на страната.

Съобщението гласи следното:

" Уважаеми народни представители, въз основа на срещата и диалозите сред президента на Украйна Володимир Зеленски и министър-председателя на България Кирил Петков, състояли се в Киев на 28 април т.г., като дипломат на Украйна ви апелирам за даване на следната помощ за Украйна:

1. Продължаване с поддръжката за участие на Украйна в Европейски Съюз
2. Помощ за украинските жители, бягащи от войната
3. Осигуряване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна
4. Засилването на енергийно съдействие
5. Ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия на България
6. Продължаване на доставките на филантропична помощ ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР