Балетният свят брои дните до началото на 28-ото издание на

...
Балетният свят брои дните до началото на 28-ото издание на
Коментари Харесай

Майстори на танца ще преподават класика и модерн в Международната лятна балетна академия във Варна

Балетният свят брои дните до началото на 28-ото издание на Международния балетен конкурс Варна – първия и до момента най-престижен спортен конгрес в професионалния балет. Началото на Балетната Олимпиада е тази неделя, на 15 юли в живописния Летен спектакъл. Паралелно със спортната стратегия в дните от 15 до 29 юли ще се организират занятията на извънредно търсената от младите танцьори Международна лятна балетна академия. Те по традиция ще бъдат в подготвителните зали на Двореца на културата и спорта. Над 100 млади участници ще имат късмет да усъвършенстват стила си при майстори на танца от целия свят.

Звездно име стои отпред на Академията и тази година. Златната медалистка от Международния балетен конкурс във Варна Лойпа Араухо от Куба освен че ще бъде в журито на 28-ата Балетна Олимпиада. Тя е и живописен шеф на Международната лятна балетна академия. Великата балерина, която от години е и учител, ще демонстрира тънкостите на класическите вариации.

Друг лауреат от Варна - доктор Диляна Никифорова - любимец на публиката и примабалерина, също ще създава елементи във вариациите в Академията. Майсторски класове ще имат още Андрей Босов от Русия и Емма Данита от Съединени американски щати. Стилистиката на присъщите танци ще демонстрира Наталия Злобина от Русия. Организаторите от фондация " Международен балетен конкурс Варна “ неизменно осигуряват в Академията, която върви паралелно с конкуренцията на Летния спектакъл, да бъдат представяни огромните посоки в танца. Затова още веднъж ще има класове по съвременен и актуален танц. Ще ги водят Ангелина Гаврилова от България, Сара Лоренко от Италия и Хийтър Уеър от Съединени американски щати.

Създадена по концепция на починалия доцент Емил Димитров – моторът на Варненския конкурс, Международната лятна академия е невероятна опция за младите очаквания на танца да репетират с огромните преподаватели денем, а вечер да следят наученото на конкурсната сцена в осъществяване на участници от международна класа. Тя хвърля оня мост, който уголемява бъдещето пред Международния балетен конкурс, като приготвя нови участници, шлифова младите актьори и влива нови подкрепления в публиката от ценители.

В продажба са билетите за всички концертни вечери. Цените на билетите за Първи тур стартират от 8 лева, за Втори тур от 10 лева, за Трети тур от 18 лева, а за двете Гала вечери – от 25 лева Билетите за концертните вечери могат да се купят от ДКС, Летен спектакъл както и онлайн. 

Пълна стратегия на балетните вечери и гала-концертите на Балетната Олимпиада можете да откриете на уеб страницата на състезанието: http://www.varna-ibc.org.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР