Балетната постановка Великият Гетсби по романа на Франсис Скот

...
Балетната постановка Великият Гетсби  по романа на Франсис Скот
Коментари Харесай

Великият Гетсби оживява като балет на сцената на Софийската опера

Балетната режисура " Великият Гетсби " по романа на Франсис Скот Фицджералд с премиера на следващия ден вечер за първи път у нас, на сцената на Софийската опера и балет. Режисьор и хореограф е световноизвестният Лео Муич, който българската аудитория към този момент познава от балета " Ана Каренина ", минал у нас с голям триумф

Изяществото и хубостта на двайсетте години на предишния век, разказани по този начин необикновено от Фицджералд, оживяват в постановката на Лео Муич по извънреден метод. Той самичък сортира и музиката, която включва композиции от Гершуин, Барбър, Гудман, Бърнстейн, Глас, Милър и Чадуик. В завладяващата история за разкоша и разточителството в живота на американския елит се преплитат по едно и също време наслада и горест, обич и ненавист.

Прима балерината на операта ни Марта Петкова, която ще забележим в основната роля на красивата и богата Дейзи, не крие насладата си, че този необикновено зрелищен театър ще стане притежание на българската аудитория. Казва, че всички балетни актьори обожават работата си с Лео Муич.

" Това ще е неповторимо събитие за мен. Националният ни балет е пред изключителна премиера - красива, скъпа, обилна, искра ще се види, доста динамичен театър. Ще остави публиката без мирис, доста хубав, доста сложен за артистите, тъй че каним всички фенове, тъй като това е събитие, което не трябва да се изпуска ".

Самият Лео Муич открехва пред нас завесата за предизвикването да пресъздаде в балет втория най-четен разказ в света:

" Няма нищо по-силно от балета. Просто има думи, които не могат да се изприказват, само че могат да се изиграят. Имаме феноменална музика, имаме отношение сред хора, имаме обич. И голям труд на всички - и Марта, и Федерико Пинто ", сподели Лео Муич - балетен хореограф.

Пинто ще забележим в ролята на Гетсби. Лео не пести похвалите си за останалите солисти и за целия балет. След премиерата на следващия ден ще има още 6 представления - на 13, 14, 25, 26, 27, 28 април.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР