Балансът отсъства и е трудно постижим. Служебното правителство, което трябва

...
Балансът отсъства и е трудно постижим. Служебното правителство, което трябва
Коментари Харесай

Шефът на КТ ”Подкрепа” Д. Манолов: Има сектори, в които тлее напрежение

" Балансът отсъства и е мъчно изпълним. Служебното държавно управление, което би трябвало да се преглежда надали не като механически орган, дава посока за развиване на политиците. Те са се умълчали. Техническото държавно управление прави политика. То подтиква политиците да създадат нещо ".

Той изясни, че не може да се продължи с още един удължителен бюджет.

" Има поредност от закони, в които е записано какво би трябвало да се случи и постановките на тези записи не са отразени в бюджета към тази година. Били отразени към предходната. Те към този момент не са настоящи. Правителството, което ще ръководи, би трябвало да реши кой закон ще извършва, което е неуместно ".

" То е най-много в държавния бранш. В администрацията работят 120 хиляди индивида. В края на предходната година държавното управление реши, че ще се усилят възнагражденията в някои администрации, а в други няма. Когато се направи такова нещо, то поражда чувство за неравнопоставеност в цялата система ".

Димитър Манолов изясни, че работодателите заплащат смешни налози върху облагата и това безусловно би трябвало да бъде преразгледано.

Той счита, че в случай че Европейска комисия не одобри предлагането на България за преразглеждане на ПВУ в частта за понижаване на излъчванията с 40% до 2025 година, няма проект Б.

" България изчезва. Индикациите от Брюксел към този момент са позитивни. Те обаче са неофициални. Европейска комисия няма да отстъпи от затварянето на централата „ Брикел “ в комплекса „ Марица – Изток “.Там желаят да се съберат всички в България, които взимате решения и тогава да се беседва “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР