Балансът не е радващ - през май малко над 207

...
Балансът не е радващ - през май малко над 207
Коментари Харесай

Няма оживление на автопазара в Германия

Балансът не е радващ - през май малко над 207 000 транспортни средства бяха новорегистрирани в Германия. Това е с към 23 000 единици и затова с 10,2% по-малко в съпоставяне със същия месец на предходната година.

Според последните месечни статистически данни на Федералната работа за авто превоз (KBA), към 1,013 милиона леки коли са били пуснати на пътя за първи път през първите пет месеца на тази година. Това е минус 9,3 % или към 103 000 автомобила по-малко в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Броят на смени на собствеността през май отбелязва спад от минус 13,2 % до към 487 000 автомобила в съпоставяне със същия месец на предходната година. От януари до май 2022 година общо към 2,4 милиона автомобила смениха притежателя, което е минус 12,2 % или към 335 000 промяна на притежателя по-малко в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Дори спадът през май да не е толкоз огромен, колкото през април, съгласно Централната асоциация на немската моторна търговия (ZDK), "обичайното сезонно раздвижване в търговията с моторни транспортни средства " няма да се случи. Според специалистите към момента не се чака смяна, защото не престават усложненията при доставката заради лимитираното предложение на части и системи за транспортни средства и свързаната с това застоялост на производството в доста индустриални предприятия. Това се вижда и при оскъдното предложение на използвани коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР