Баку. Министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха първата авиолиния

...
Баку. Министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха първата авиолиния
Коментари Харесай

Министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха първата авиолиния между България и Азербайджан

Баку. Министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха първата авиолиния сред България и Азербайджан, оповестиха от държавната осведомителна работа. Веднъж седмично - във вторник, полет на Азербайджанските авиолинии посредством компанията им BUTA Airlines, ще свързва столиците София и Баку.
Директната въздушна линия сред България и Азербайджан е резултат от договореностите, реализирани сред премиера Бойко Борисов и президента на Азербайджан Илхам Алиев при неговото посещаване в страната ни през 2015 година Целта е да се основат условия за поощряване на контактите сред представителите на бизнеса сред двете страни и увеличение на туристите, посещаващи България и Азербайджан.
„ 29 евро е цената на билета в една посока. Това е една прелестна опция азерите да идват на ски и на летен туризъм у нас и да прегледат културно-историческите ни хубости. В същото време българите единствено за 3 часа могат да дойдат в една прелестна страна с доста обичаи “, съобщи на формалното разкриване министър председателят Борисов.
Сред първите пасажери на новата авиолиния бяха министрите на превоза Ивайло Московски, на енергетиката Теменужка Петкова, на стопанската система Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Те бяха част от формалната делегацията в Баку, която придружи премиера Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР