Бакпулверът е в онзи списък на основни съставки в кухненския

...
Бакпулверът е в онзи списък на основни съставки в кухненския
Коментари Харесай

Хитър трик показва дали бакпулверът ви е развален

Бакпулверът е в оня лист на съществени съставки в кухненския долап, изключително в случай че обичате да се вихрите с разнообразни печива. Но при положение, че печете единствено, когато „ ви пристигна музата ”, може да се изненадате неприятно идващия път, когато кексът ви не бухне. Възможно е вашият бакпулвер да е изгубил квасната си мощ и вие няма по какъв начин да знаете.

Независимо от това, което пакетът показва като период на валидност (при отворена опаковка по този начин или другояче не важи), един елементарен тест може да ви помогне да определите дали бакпулверът към момента е в положение да повдигне вашите сладкиши, бисквити, палачинки и кифли.

Прахът се задейства, когато е изложен на влагата в тесто и още един път от топлината на фурната. Да, на процедура бакпулверът е с „ двойно деяние ”. Как да разберете? Пуснете една чаена лъжичка в дребна купа с гореща вода. Веднага би трябвало да се появи забележително количество мехурчета. Ако не, бакпулверът е изминал и би трябвало да го хвърлите.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР