Бъкингамският дворец разпространи първото изображения на надгробната плоча на покойната

...
Бъкингамският дворец разпространи първото изображения на надгробната плоча на покойната
Коментари Харесай

Бъкингамският дворец разпространи изображения на надгробната плоча на Елизабет ll

Бъкингамският замък популяризира първото изображения на надгробната плоча на починалата Елизабет ll. Монархът беше заровен в мемориалния параклис “Сейнт Джордж ” в замъка “Уиндзор ” в понеделник. 

 

Името на Елизабет ll е изписано върху черна плоча, паралелно с тези на татко й Джордж  VI, майка й Елизабет и починалият й брачен партньор - Филип, херцог на Единбург. 

На фотографията се вижда надгробния камък, ограден от голям брой цветя и венци. 

 

Надгробната плоча е от ръчно резбован белгийски мрамор с инкрустации от месингови букви, с цел да подхожда на тези на нейните родители. 

 

Посетителите ще могат да видят персонално новия камък от идната седмица, когато замъкът Уиндзор още веднъж отвори порти за обществеността. 

 

И четирите кралски особи са били членове на Ордена на жартиерата, чийто нравствен дом е параклисът " Сейнт Джордж ".

 

Когато Херцогът на Единбург умря преди 17 месеца, ковчегът му беше заровен в кралския трезор на “Сейнт Джордж ”, подготвен да бъде изместен в мемориалния параклис, когато кралицата си отиде.

 

Принцеса Маргарет - сестрата на Елизабет ll, която умря през 2002 година, беше кремирана и прахът й в началото беше подложен в кралския трезор, преди да бъде изместен в мемориалния параклис с ковчезите на родителите й, когато кралицата-майка умря седмици по-късно.

 

Мемориалният параклис е поръчан от кралицата през 1962 година като място за заравяне на нейния татко. Проектиран е от Джордж Пейс и е приключен през 1969 година

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР