Бъкингамският дворец пусна първата официална снимка на надгробната плоча на

...
Бъкингамският дворец пусна първата официална снимка на надгробната плоча на
Коментари Харесай

Показаха надгробната плоча на Елизабет II

Бъкингамският замък пусна първата публична фотография на надгробната плоча на кралица Елизабет II. Тя е в комбинацията с нейните родители и брачен партньор.

Тя е в параклиса в памет на крал Джордж VI, който е в този на замъка Уинзор, където бе положен нейният ковчег, написаха от двореца.

Около плочата има към две дузини венци. 96-годишната кралица бе заровена там понеделник вечерта.

От двореца допълниха, че е била сложена нова плоча с имената на починалия монарх, нейният брачен партньор принц Филип, нейните родители и годините, когато са се родили и умряли.

Надписът на плочата е Джордж VI (1895-1952), Елизабет (1900-2002), Елизабет II (1926-2022) и Филип (1921-2021).

В средата е металния знак на Ордена на жартиерата, най-старият и най-благороден медал на рицарството, който раздела двете фамилии. Всички са били членове на ордена на параклиса " Свети Георги ", който съдържа техния, нравствен дом на самия медал.

Плочата може да бъде забелязана през железна врата в палаклиса " Свети Георги ", където е прахът и на починалата сестра на кралицата Маргарет.

Обикновените хора може да го преглеждат от 29 септември откакто изтече формалния интервал на тъга на кралското семейство.

Плочата ще бъде включена в естествените туристически обиколки на замъка Уинзор, като билетът коства към 20 $ за възрастен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР