Бъкингамският дворец представи официалното лого за коронацията на крал Чарлз

...
Бъкингамският дворец представи официалното лого за коронацията на крал Чарлз
Коментари Харесай

Прочут дизайнер на смартфони създаде логото за коронацията на Чарлз III

Бъкингамският замък показа формалното лого за коронацията на крал Чарлз III, което ще бъде употребявано на улични празненства, в обществените мрежи и за сувенири.

То е основано от сър Джони Айв, прочут с новаторския си дизайн на джаджи на Apple, в това число iPhone, написа БГНЕС, базирайки се на Би Би Си.
Това е по-традиционно изображение, в което цветята оформят формата на короната на Свети Едуард, употребена при коронацията.
Флоралният дизайн акцентира " оптимизма на пролетта " и отразява любовта на краля към природата, изяснява сър Джони.

" Дизайнът е въодушевен от любовта на крал Чарлз към планетата, природата и дълбоката му угриженост за естествения свят ", споделя някогашният гуру на Apple в региона на дизайна, който по-често се свързва с елегантния софтуерен дизайн на съоръжение като iMac и iPod.

Логото, което ще се употребява за събитията по време на дългия уикенд на коронацията през май, включва роза, трън, нарцис и трилистник - емблеми от цялото Обединено кралство.

То е в контрастност с доста строгия дизайн на новите марки на крал Чарлз, показани тази седмица, които нямат корона или декорация.

Емблемата, която се предлага и във версия на уелски език, е най-новият подробност, оголен от плануваните тържества по случай коронацията, която ще се състои в Уестминстърското абатство на 6 май.

Денят ще включва шествие с карета и обичайно появяване на балкона на Бъкингамския замък, макар че към момента не е известно кой ще участва - към момента няма удостоверение дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат там.

В неделя, 7 май, в замъка Уиндзор ще има концерт и светлинно шоу, а тази седмица стартира обществената лотария за 10 000 безвъзмездни билета, които се оферират за събитието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР