Бакен Беърс (Орхус) става вторият датски отбор в Европейската северна

...
Бакен Беърс (Орхус) става вторият датски отбор в Европейската северна
Коментари Харесай

Датски отбор попадна в групата на Спартак Плевен в Европейската северна баскетболна лига

Бакен Беърс (Орхус) става вторият датски тим в Европейската северна баскетболна лига, откакто заменя израелския Апоел Беер Шева в група " А ", в която взе участие и българският Спартак Плевен.

От интернационалната конкуренция благодариха на Апоел Беер Шева за присъединяване и отдадеността, само че войната сред Израел и придвижването " Хамас ", почнала на 7 октомври, наложи отдръпването на доста от израелските клубове от другите европейски шампионати.

Бакен Беърс е най-успешният баскетболен тим в Дания, изключително през 21 век - първенец на страната 21 пъти и притежател на Купата на Дания 14 пъти. Тимът е постоянен участник в европейските клубни шампионати от 2016 година насам, в това число с три сезона в Шампионската лига на ФИБА.

Така всички сформира в група " А " към този момент са Спартак Плевен, Бакен Беърс, Бристъл Флайърс (Англия), Ювентус (Литва), Старт Люблин (Полша), Ландстеде Хамърс (Нидерландия), Тарту (Естония) и Свендборг Рабитс (Дания). Първите четири отбора в класирането ще продължат в идната фаза.

По стратегия идващият мач на българския Спартак в Европейската северна баскетболна лига е домакинство на литовския Ювентус на 12 декември. По-късно предстоят домакинство на Старт Люблин и две гостувания - на Свендборг Рабитс и Ландстеде Хамърс през януари.

До момента плевенчани записаха две загуби в първите си два мача - от Бристъл Флайърс и Тарту.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР