Baidu Inc, собственикът на водещата уеб търсачка в Китай, заяви,

...
Baidu Inc, собственикът на водещата уеб търсачка в Китай, заяви,
Коментари Харесай

Китайската Baidu твърди, че има по-добър чатбот от ChatGPT

Baidu Inc, притежателят на водещата уеб търсачка в Китай, съобщи, че последната итерация на неговата услуга с изкуствен интелект надминава по доста основни индикатори известния ChatGPT. Компанията разгласи във вторник, че Ernie 3.5, най-новата версия на неговия генеративен AI модел, е надминал „ ChatGPT в изчерпателните резултати “ и е надминал „ GPT-4 в няколко китайски благоприятни условия “.

Базираната в Пекин компания цитира тест, който държавният вестник China Science Daily организира благодарение на набори от данни, в това число AGIEval и C-Eval, два индикатора, употребявани за оценка на продуктивността на моделите с изкуствен интелект (AI).

OpenAI, който създава ChatGPT, не отговори незабавно на имейл с искане за коментар от Reuters.

Съобщението на Baidu идва на фона на световен AI звук, стартират точно от ChatGPT, който се популяризира в Китай, подтиквайки вълна от локални компании да разгласят конкурентни артикули.

Baidu беше първата огромна китайска софтуерна компания, която дебютира с AI артикул, който да съперничи на ChatGPT. Тя показа своя езиков AI Ernie Bot през март. Той е основан въз основата на по-стария модел Ernie 3.0 AI на Baidu и беше в режим на тестване единствено с покана през последните три месеца.

Други огромни китайски софтуерни компании, в това число Alibaba Group и Tencent Holdings, от този момент разкриха съответните си AI модели.

Baidu сподели, че новият му модел идва с по-добро образование и успеваемост на изводите, което го нарежда за по-бързи и по-евтини итерации в бъдеще. Baidu също сподели, че новият модел ще поддържа външни „ приставки “.

Добавките са спомагателни приложения, които ще разрешат на AI на Baidu да работи върху по-специфични сюжети, като да вземем за пример обобщаване на дълъг текст и генериране на по-точни отговори.

ChatGPT пусна поддръжка на приставки през март.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР