Бахрам Гасеми, говорител на външното министерство на Иран, настоя, че

...
Бахрам Гасеми, говорител на външното министерство на Иран, настоя, че
Коментари Харесай

Иран сряза САЩ за критиките им за връзките му с Ирак

Бахрам Гасеми, представител на външното министерство на Иран, настоя, че Съединени американски щати са се провалили в упражняването на своето въздействие в Близкия изток, макар че харчат " милиарди долари ".

Той реагира на настояването на специфичния представител на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук, който съобщи, че държавното управление в Техеран би желало да трансформира Ирак в една от неговите провинции.

Президентът на Иран Хасан Рохани през днешния ден завършва тридневното си държавно посещаване в Ирак, където иранската делегация подписа голям брой търговски и бизнес съглашения и подсигурява доставките на електрическа енергия и природен газ за прилежащата страна.

Коментарите на Хук са " натрапнически и непрофесионални ", а методът на Съединени американски щати е " нападателен " и " боен ", добави Гасеми. Той акцентира, че администрацията на президента Доналд Тръмп би трябвало да осъзнае, че интервалът на нейната " интервенция " е завършил. Иран и Ирак не се нуждаят от разрешението на никого, с цел да имат " стратегически и другарски връзки ", настоя той.

Междувременно секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани посочи, че някои страни в района харчат пари за " подозрителни нуклеарни планове ", като предизвести, че сходни закани ще принудят Техеран да преразгледа отбранителната си тактика.

" Някои страни в района харчат петродоларите си за подозрителни нуклеарни планове, които могат да застрашат сигурността на света ", посочи Шамхани, представен от локалната организация " Фарс ".

" Нови сходни закани ще ни принудят да преразгледаме тактиката си, основана на природата и географията на новите закани и да предвиждаме потребностите на страната и въоръжените сили ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР