Бъди Тивънс, футболен треньор на Дартмут, почина 6 месеца след като беше блъснат от пикап по време на колоездене

...
Бъди Тивънс, иновативният футболен треньор от Ivy League, който донесе
Коментари Харесай

Бъди Тивънс, иновативният футболен треньор от Ivy League, който донесе роботизирани манекени за справяне в тренировките на Дартмут Колидж, почина във вторник от наранявания, получени от злополука с велосипед през март. Той беше на 66.

Президентът на училището Сиан Лия Бейлок и спортният директор Майк Харити обявиха смъртта на Тийвънс в писмо до общността на Дартмут.

„Нашето семейство е с разбито сърце да ви информира, че нашите любимият „треньор" почина мирно, заобиколен от семейството. За съжаление нараняванията, които получи, се оказаха твърде трудни дори за него да ги преодолее", каза семейство Тийвънс в изявление за Дартмут. „По време на това пътуване последователно предавахме мислите, спомените и любовта, изпратени от него. Вашата доброта и насърчителни писма не останаха незабелязани и бяха високо оценени както от Бъди, така и от семейството ни.“

ампутиран десен крак след инцидент във Флорида по-рано тази година. Тивънс и съпругата му Кирстен се возели по път в района на Сейнт Августин, когато той бил блъснат от пикап на 16 март.

Кирстен Тивънс каза, че съпругът й също е получил травма на гръбначния стълб при инцидента . Двойката се премести в Бостън, за да продължи рехабилитацията му по-близо до любимите хора.

Дългогодишният помощник на Бъди Тивънс, Сами Маккоркъл, ръководи футболния отбор на Дартмут този сезон като временен треньор. Големите Грийн откриха сезона миналия уикенд със загуба от Ню Хемпшир.

CBS Sports съобщи, че Маккоркъл е информирал екипа за смъртта на Тийвънс във вторник и Големите Грийн са планирали да играят откриването у дома в събота срещу Лихай. Ще има момент на мълчание преди мача и събиране в памет след това, казаха от училището.

Училището каза в изявлението, обявяващо смъртта на Тивънс, че ще „почетат наследството му през следващите седмици и месеци с принос“ от оцелелите членове на семейството му.

Тийвънс е оцелял от съпругата си, дъщеря им Линдзи и сина Бъди младши, заедно с четирима внуци.

Тийвънс е бивш звезден куотърбек на Дартмут, който впоследствие става лидерът на училището по победи за всички времена с рекорд 117-101-2 за 23 сезона. Той беше треньор на Big Green от 1987-1991 г. и се завърна през 2005 г. Неговите отбори спечелиха или споделиха пет шампионата на Ivy League.

През 1978 г. той беше играч на годината на Ivy League, като изведе Дартмут до лига титла.

Той започва треньорската си кариера в Мейн, а между престоите си в Дартмут е бил старши треньор в Тулейн и Станфорд. Той също беше асистент в Илинойс и във Флорида при треньора на Залата на славата Стив Спъриър. Той имаше кариера като старши треньор в Дартмут.

Но трайното му наследство ще бъде в усилията му да направи футбола по-безопасен.

Той намали практиките с пълен контакт, като се съсредоточи върху техниката, като същевременно ръководи печелившите отбори.

Той също така ръководи разработването от инженерното училище на Дартмут на мобилния виртуален играч, роботизиран захват манекен, който е бил използван и от други колежански програми и отбори от НФЛ.

Тийвънс също се опита да създаде повече възможности за жените в колежанския футбол, наемайки Кали Браунсън да бъде офанзивен треньор по контрол на качеството за Биг Грийн през 2018 г. Смята се, че тя е първата футболна треньорка на пълен работен ден в Дивизия I.

„Бъди беше оригинал от Дартмут“, казаха Бейлок и Харити в писмото си. „Той ще липсва много и ще бъде помнен от толкова много членове на общността, чиито животи той докосна и промени към по-добро.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР