Бъдещият център Mobility Innovation Destination Torslanda е персонализирана тестова база

...
Бъдещият център Mobility Innovation Destination Torslanda е персонализирана тестова база
Коментари Харесай

Volvo Cars в сътрудничество за създаване на център за иновации в мобилността и нововъзникващи технологии

Бъдещият център Mobility Innovation Destination Torslanda е персонализирана тестова база за автомобилно развиване покрай сърцето на Volvo в Гьотеборг, Швеция. Тази самодейност продължава нашето пътешестване към цялостна електрификация и напредъка на нашето последващо потомство премиум електрически коли.

Центърът за нововъведения ще ни разреши да тестваме нововъзникващи технологии в среда, последваща трендовете на бъдещото общество, дружно с нашите коли. Така че освен да създаваме технологии като безжично зареждане на коли, в двете посоки зареждане от транспортно средство към мрежа и благоприятни условия за независимо шофиране само в лаборатории и центрове за разработка, само че ние ще можем да тестваме, валидираме и внедряваме нашите нововъведения в среда, сходна на градската.

Наред с нови здания и уреди за тестване, инженеринг и материали, ние планираме да разтеглим кампуса на Volvo Cars в Торсланда, Гьотеборг, с цел да приютим започващи компании, бизнес сътрудници и снабдители.

„ С тази самодейност се стремим да създадем екосистема, в която можем да развием бъдещето на подвижността – в това число колите, технологията вътре в тях и инфраструктурата към тях, всичко това ръка за ръка “, споделя Джим Роуън, основен изпълнителен шеф на Volvo Cars. „ Нашата упоритост е да бъдем пионери в технологиите, да привличаме световни гении и да се свързваме с други авангардни бизнеси. “

Следващата стъпка в основаването на център за нововъведения в подвижността в Торсланда е построяването на здания, в които да се обитават съвременни офиси тъкмо против нашия действителен кампус. Строителството ще продължи в съдействие сред Volvo Cars и бизнесмените на недвижими парцели Vectura Fastigheter и Next Step Group.
Целите на плана за резистентност са амбициозни. В първата нова структура от 25 000 квадратни метра е употребен дървесен материал, който понижава въглеродния отпечатък с 15% спрямо обичайна рамка от стомана и бетон. Строителството е планувано да стартира през второто тримесечие на 2024 година, а първата постройка се чака да бъде приключена до 2026 година, в точния момент за 100-годишнината на Volvo Cars през 2027 година

Настоящите проекти също включват нашия кампус да бъде включен в разширение на самодейността Green City Zone в Гьотеборг. Тази зона обгръща региона, където град Гьотеборг дружно с Volvo Cars, други компании и откриватели могат да тестват нови технологии както за транспортни средства, по този начин и за инфраструктура за реализиране на превоз без излъчвания до 2030 година
Заедно с неотдавна открит център за тестване на програмен продукт, регионът има мощно инженерно наличие, в това число индустриален цех, център за планиране и уреди за тестване и разработка, в това число пилотен цех, лаборатория за акумулатори, аеродинамични тунели, център за сигурност с лаборатории за краш проби. Нов цех за акумулатори - Novo, нашето взаимно дружество с Northvolt, също е в развой на създаване.

Част от по-голяма екосистема
Ние ръководи механически центрове в Швеция (Стокхолм и Лунд), Полша (Краков), Индия (Бангалор) и Сингапур. Имаме и инженерни центрове в Гьотеборг, Швеция и в Шанхай, Китай. Докато всяко от тези места има собствен личен фокус, дружно те съставляват значима мрежа от стратегически ситуирани иновационни центрове.

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР