Бъдещият кампус на Google в Маунтин Вю, в сърцето на

...
Бъдещият кампус на Google в Маунтин Вю, в сърцето на
Коментари Харесай

Google ще строи уникален град в Маунтин Вю


Бъдещият кампус на Гугъл в Маунтин Вю, в сърцето на Силициевата котловина
(снимка: Google)

Интернет колосът Гугъл има намерение да построи цялостен дребен град, в който да разположи офиси, жилищни пространства и всички свързани детайли от инфраструктурата на пешеходно разстояние едни от други.

Градчето ще се разгърне на повърхност от 40 акра в Маунтин Вю, Калифорния, заяви CNBC, базирайки се на представители на холдинга Alphabet (компанията- майка на Google). Изпълнен с ИТ компании и стартъпи, този стилен кампус в сърцето на Силициевата котловина ще предложи най-удобната среда за експертите.

Проектът включва изграждане на към 123,5 хиляди квадратни метра офис площи, повече от 2700 кв.м за прилагане от организации, за търговия и услуги, както и 1850 жилището, 1800 кв.м за разнообразни събития и 12 акра намерено обществено пространство.

Кампусът ще се споделя Middlefield Park, а градската администрация на Маунтин Вю е заинтригувана от плана, защото новият микрорайон ще даде осезателен подтик за развиването на локалната стопанска система.
още по тематиката
Като се има поради, че проектът изцяло дава отговор на потребностите на града и ще бъде финансиран със лични средства на Гугъл, към момента не е ясно по какъв начин тъкмо компанията ще „ възвърне ” вложенията си.

Предполага се, че кумулативният резултат на висока централизация на експерти в дребен регион, където се основават оптимални условия за тяхната работа, ще повлияе позитивно на подразделенията на Alphabet, ситуирани в кампуса. Освен това някои от офисите ще бъдат отдадени чартърен на трети страни.

Всъщност, планът в Маунтин Вю, родния град на Гугъл, не е първият по рода си за компанията. В момента интернет колосът работи най-малко по още два огромни строителни плана.

На 10 благи от Middlefield Park, в центъра на Сан Хосе, на повърхност от 80 акра ще бъде издигнат кампус с хотел, транспортен център и високи здания. А в залива на Сан Франциско се чака да „ изникнат ” цели 15 хиляди жилищни здания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР