Бъдещият бос на ВИС-1 убива младеж, свалял гаджето му в

...
Бъдещият бос на ВИС-1 убива младеж, свалял гаджето му в
Коментари Харесай

Клането в Дюни, или как Пламен Тимев-Ганди спаси кожата на Васил Илиев

Бъдещият необут на ВИС-1 убива юноша, свалял гаджето му в " Ла страда "

Най-модерният за времето си курорт по Черноморието – ваканционно населено място „ Дюни “ до Созопол, бързо става привлекателен център за силовите структури още в първите години на прехода. Тук единствено за един сезон се печелят милиони.

Един от първите, които стъпват в курорта, е някогашният клеветник на Държавна сигурност, проектант, безгрижник и кредитен милионер Пламен Тимев-Ганди. Той открива дискотека „ Ла страда “, която през сезона се пука по шевовете, а оборотите са толкоз огромни, че парите се събират в чували.

През лятото на 1992 година обаче в заведението става застрашителен екшън, приключил с ликвидиране, престрелка със спецполицаи, арести.

Всичко стартира от пиянска свалка, само че бързо придобива страховити размери. В дискотеката на Ганди мутри честват рожден ден. В един миг много пияният Васил Илиев вижда, че някакъв юноша прави нескопосани опити да смъква гаджето му. Вбесен от тази безочливост, Илиев издебва натрапника и с мълниеносно придвижване му прерязва гърлото.

Първоначално в паниката и блъсканицата на претъпкания дансинг никой не обръща внимание на добродушно полегналия на пода юноша, тъй като всички го мислят за мъртвопиян. В един миг обаче някой се подхлъзва в локва кръв и в заведението настава всеобща нервност.

Около час и половина по-късно, когато дискотеката е опразнена, Ганди и още няколко от по-трезвите посетители сядат и стартират да умуват по какъв начин да потулят случая. Единият проблем е, че цялата забава, убийството и част от нервността са снимани от придворния оператор на Тимев и компания. А вторият - че полицията към този момент тропа на вратата, тъй като някой от под паника избягалите посетители е подал сигнал до дежурните в РПУ-Созопол.

В тази взривоопасна обстановка нещата взема в свои ръце един от бъдещите босове на СИК Стоил Славов-Телето, който е някогашен чиновник в Управление безопасност и охрана (Пето управление н – особено поделение, охраняващо в годините на соца партийния хайлайф на страната, отпред с Тодор Живков.

С хватки, научени в Управление безопасност и охрана (Пето управление н, Телето стартира да разиграва служителите на реда от Созопол по всевъзможни способи и по този начин печели време, с цел да се заличат следите от закононарушението.

След близо 5 часа безуспешни договаряния да бъдат позволени в дискотеката, ченгетата викат на помощ един от заместител районните прокурори на Бургас, а той - Специализираното поделение за битка с всеобщите вълнения към РДВР-Бургас.

И тогава стартира същинският екшън, тъй като от двете страни на барикадата се вадят оръжие. Съпротивата на Телето е прекъсната едвам на разсъмване, когато трупът на несгоди юноша е откаран в незнайна посока, гузният и трезвен Васил Илиев е прикрит чак на Слънчев бряг, а дискотеката грее от непорочност.

Целият екшън завършва с образуването на дело против Стоил Славов за оказване на опозиция на органите на реда и за владеене на нелегално оръжие. Две-три години по-късно това досъдебно произвеждане е забравено, въпреки че въпросното оръжие е картечен револвер, откраднат от Специализирания отряд за битка с тероризма и с него е осъществено ликвидиране.

Същата година е задържан и самия Пламен Тимев-Ганди. Но не като съизвършител в убийството, а за невърнат дълг. Той лежи 4 месеца в ареста, след което е освободен. По-късно той се оплаква, че този престой зад решетките е разрушил бизнеса му и по този начин е изгубил нощните заведения и хотелите си, които имал в Дюни и Слънчев бряг.

Ганди е и първият шеф на Димитър Желязков – Очите, станал по-късно една от най-силните фигури в ъндърграунда.

Източник: Флагман

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР