Бъдещите стопани на морските свинчета е съвсем нормално да се

...
Бъдещите стопани на морските свинчета е съвсем нормално да се
Коментари Харесай

Колко дълго живеят морските свинчета?

Бъдещите стопани на морските свинчета е напълно обикновено да се интересуват от това какъв брой време живеят тези животинки. Въпросът е много настоящ, имайки поради че гризачите не се отличават с доста огромна дълготрайност на живота им. Вземайки си подобен питомец постоянно ви се желае да извършите по този начин, че да увеличите оптимално живота им, както и качеството му.

Колко дълго живеят морските свинчета?

В домашни условия морските свинчета живеят приблизително към 5-8 години, само че в дивата природата продължителността им на живот е много по-малка, а точно към 3 години. Тази огромна разлика е обвързвана с обстоятелството, че в домашни условия тези животни не са подложени на стрес, нахлуване на хищници и другите заболявания при морските свинчета.

Отглеждайки и грижейки се за питомеца си, вие носите отговорност за живота му. Именно вие би трябвало да създадете удобни условия, да се грижите за морското свинче добре. Сред гризачите морските свинчета са считани за същински дълголетници, само че единствено в случай че се грижите добре за тях, те могат да живеят даже и повече от 8 години.

Какво въздейства на продължителността на живота на морските свинчета?

 Морско свинче

- Породата;

- Наследственост;

- Храненето на морското свинче;

- Грижи;

- Среда на живот;

- Условия;

- Здравен статус.

Как да увеличите продължителността на живот на морските свинчета?

1. Купувайте им единствено качествена храна за морски свинчета;

2. Водете ги на постоянни прегледи при ветеринар;

3. Не ги къпете постоянно и единствено в случай че това се постанова. Винаги по-късно ги подсушавайте добре с забрадка, с цел да не настинат и да се разболеят;

4. Поддържайте физическата интензивност на животното;

5. Осигурете му просторна клетка, с цел да може животинката да интензивно. Осигурете му разнообразни зони за игра, сън и хранене;

6. Не ги прехранвайте, тъй като тези животни са предразположени към затлъстяване и това може да докара до редица здравословни проблеми;

 Продължителност на живот на морските свинчета

7. Чистете постоянно клетката на гризача;

8. Морските свинчета са обществени животни, по тази причина е добре да им осигурите компания.

Като цяло тези пухкави другари имат доста добър имунитет, само че въпреки всичко това не може да ги отбрани от наследствената обремененост на някои породи. Именно по тази причина е значимо да водите животинката ви на постоянни ветеринарни прегледи, с цел да се следи положението му. Грижейки се добре за морското ви свинче, вие ще можете да увеличите доста освен продължителността на живот на гризача, само че и неговото качество.

Вече знаете какъв брой дълго живеят морските свинчета. Ако пък към момента нямате подобен питомец, само че мечтаете да си вземете, вижте тези разгласи за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР