Бъдещите партньори в новото австрийско правителство от Австрийската народна партия

...
Бъдещите партньори в новото австрийско правителство от Австрийската народна партия
Коментари Харесай

Австрия отменя пълната забрана за пушене в заведения

Бъдещите сътрудници в новото австрийско държавно управление от Австрийската национална партия и Австрийската партия на свободата са удостоверили желанието си да анулират безспорната възбрана за пушене в заведенията, която би трябвало да влезе в действие през май следващата година.

Посетителите на заведения за хранене и питейни заведения ще могат да пушат в избраните за тази цел елементи от заведенията.

Затова пък се не разрешава пушенето на младежи до 18 години. Ще бъде забраненои наличието на младежи под 18 години в заведения, където се пуши. Забранено ще е и на възрастните да пушат в колите си в наличието на деца, заяви Българска телеграфна агенция.

Новото австрийско държавно управление би трябвало да е реалност на 20 декември. 

Промяната на решението за безспорна възбрана на тютюнопушенето е резултат от натиска на Австрийската партия на свободата.

Решението среща остра рецензия от страна на лекари и гастрономи, съперници на тютюнопушенето, които показват вредата от пушенето върху човешкото здраве.

В Австрия възбраната за пушене в заведенията е реалност от 2009 година Пушенето е позволено само в отделени пространства, разполагащи със съответната климатична апаратура, или в питейни заведения, ситуирани на повърхност под 50 квадратни метра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР