Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха

...
Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха
Коментари Харесай

Студентска научна сесия 2022 в ТУ Габрово

Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, показаха на 21 октомври 2022 година своите научни разработки в Студентската научна сесия 2022 година на Техническия университет в Габрово. Над 80 участници рапортуваха в три посоки - „ Електротехника и електроника “, „ Машиностроене и уредостроене “ и „ Стопански науки. Сесията се организира за първи път на територията на Технологичния парк към Техническия университет. Сесията беше открита публично от Ректора на ТУ Габрово проф. доктор тъй наречените инж. Илия Железаров. Той поздрави участниците и ги насърчи да се показват по най-хубавия метод и да продължат да се занимават с просвета. Ръководителят на Европа непосредствено Габрово при Габровската търговско-промишлена палата акцентира, че към този момент 14 години продължава съдействието сред двете институции. Общата ни цел е в стопанската система на района да се влеят добре готови и изобретателни фрагменти. Г-жа Михнева акцентира, че нововъведенията и в частност тези, свързани с запазване на околната среда, са един от целите на Европейски Съюз. Възможностите за включване в планове с европейско финансиране са огромни.

Темите на отчетите бяха доста настоящи и с практическа устременост. Най-голяма беше конкуренцията в секция Електротехника и електроника “.

Класираните на първите три места в обособените секции получиха грамоти и награди от ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Териториалната организация на НТС в Габрово.

На първо място в направление „ Електротехника и електроника “ беше класиран отчетът „ Разработка на универсална интегрирана система за мониторинг в връзките “, създаден от инж. Тодор Красимиров Тодоров, първата премия в направление „ Машиностроене и уредостроене “ отиде у Ипек Руждиева Юсеинова за „ Информационни устройства в мехатрониката “, а в региона на стопанските и обществени науки – у Веселин Стефанов Пенковски за отчета „ Инвестициите като основа на растежа и благосъстоянието “.

Ивайло Величков Димитров е притежател на специфичната премия на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово за отчет „ Младото потомство в европейска България “.

В студентската сесия взеха присъединяване и възпитаници от ПТГ „ Н. Василиади “ Габрово. Те се състезаваха дружно със студентите и Данйъл Преслав Георгиев с началник инж. Марина Михаилова Селиванова-Георгиева зае трето място в направление „ Електротехника и електроника “ с отчета „ Мониторинг на микроклимат в класна стая “.

Организатори са Технически университет Габрово, ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово към Габровска търговско-промишлена палата - за 14-та поредна година, както и Териториалната организация на Федерацията на научно-техническите съюзи
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР