Бъдещето на юридическата професия в една снимка - това ще

...
Бъдещето на юридическата професия в една снимка - това ще
Коментари Харесай

Георги Георгиев: За да има върховенство на закона, са необходими компетентни юристи

„ Бъдещето на юридическата специалност в една фотография - това ще видите в фрагмента от откриването на най-старото, най-трудно и най-престижно съревнование за студенти по Право в България.

 

Над 100 студенти от деветте юридически факултета в страната участваха в Националното съревнование за решение на проблеми по гражданско и комерсиално право, което от няколко години към този момент носи името на обичания ни преподавател и сътрудник Кристиан Таков.

 

Затова в словото си на откриването споделих, че с цел да има господство на закона, са нужни способени адвокати, отдадени на нашата обща задача - правото. “ Това заяви във фейсбук зам.-председателят  на СОС Георги Георгиев.

 

„ Най-добрите осем тима се класираха на финалите този уикенд, на които в симулативни правосъдни процеси оценяваме техните пледоарии.

 

Организирахме надпреварата за първи път през 2007 година когато бях студент във втори курс. Създадохме традиция, която бе продължена от наши студенти и участници в предходните издания. Те поеха щафетата и по тази причина този научен конгрес продължава и скоро ще навърши пълноправие.

 

Тежки седмици на подготовка за студентите ни, доста четене, безсънни нощи в проучване на правосъдната процедура и доктрината, в решение на проби и проблеми. Пред нас се изправиха най-талантливите млади адвокати, чийто възторг и осведоменост са смайващи. Водят се същински правосъдни борби с причини и бързи реакции пред очите на съдии и публиката. “, разкри Георгиев.

 

„ Шапки долу за младежите на България! Наш формален посетител бе Александър Арабаджиев - влиятелен български магистрат и дълготраен арбитър в съда на Европейски Съюз. “, отбелязва Георги Георгиев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР